hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Video Haber | LGS sınavında fen sorusu iptal edildi! 1 soru puanı etkiler mi?

    KAYNAKCNN TÜRK

    Liselere geçiş sınavında fen bilimleri bölümündeki bir soru İdare Mahkemesi tarafından iptal edildi. İptal edilen soruyu yanlış yapan öğrencilerin puanı yeniden hesaplanacak ve yeniden hesaplama sonucunda öğrenciler eğer isterse, okulunu yeni puanına göre değiştirebilecek. 1 soru sınav puanını nasıl etkiler? Öğrenciyi tercihlerinde birkaç sıra üste çıkarabilir mi? İşte detaylar…

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    LGS'de fen bilimleri alanında bir soru iptal edildi. Ankara 3. İdare Mahkemesi, soruyu okuyan her öğrencinin aynı anlamı çıkarabileceği kadar net olmadığı gerekçesiyle iptal etti.

    İptal edilen soruya yanlış cevap veren öğrencilerin puanları yeniden hesaplanacak. Yeniden hesaplama sonucu puanları yükselen öğrencilerden, yeni bir tercih alınmayacak. Sınav sonrasında yaptıkları tercihler geçerli olacak. Soru iptali sonrasında yeniden hesaplanan puanı ile tercihinde yerleşme sıralaması değişebilecek.

    SADECE 1 SORU TÜM SINAVI ETKİLEYEBİLİR Mİ?

    Eğitimci Neslişah Yağmur Filiz ;

    - "Özellikle fen bilimleri gibi 4 katsayılı bir dersin sorusu, sınav puanını 5.3 puana kadar etkileyecektir. Bu da 1,2, hatta 3 seviyedeki puanla alan okula yerleşmesini engelleyebilir, hatta sağlayabilir"

    Katsayılar derslerin yoğunluğuna ve ağırlığına göre belirleniyor. Fen bilimleri, Türkçe, matematik gibi dersleri öğrenciler ortaöğretim hayatları boyunca daha fazla aldıkları için, bu derslerin katsayıları ve puan üstünlükleri daha fazla oluyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Katsayısı yüksek bir sorunun cevabı değiştirildiğinde ya da o soru iptal edildiğinde de öğrenciye getirisi artıyor.

    Eğitimci Neslişah Yağmur Filiz ;

    - "Öğrencinin katsayısı yüksek olan derslerde yapmış olduğu bir hata 5.3 gibi bir puana mal olabiliyor. 3 yanlış da 1 doğruyu götürdüğü için öğrencinin var olan 2 yanlışı 1 yanlış daha eklenmesiyle 1 net kaybetmesine sebep oluyor. Katsayılar bu yüzden önemli"

    Puanı değişen öğrenci, eğer talep ederse okulunu değiştirecek. Bu zorunlu tutulmayacak.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow