hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    VİDEO HABER | Instagram ne zaman açılacak?

    KAYNAKCNN TÜRK

    Cuma günü erişim engeli gelen sosyal medya platformu Instagram ne zaman açılır? O soruya Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "Taleplerimizi karşıladıklarında erişim engelini kaldıracağız " vurgusu yaptı. Süreç nasıl işleyecek? Türkiye'nin talepleri ne? İşte detaylar…

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Instagram’a erişim engeli geçen cuma günü geldi. Ardından görüşmeler başladı. Bu zamana kadar teknik toplantılar alt seviyede sürerken 2 büyük toplantı yapıldı. Ama olumlu sonuç henüz çıkmadı.

    BUNDAN SONRA SÜREÇ NASIL DEVAM EDECEK?

    Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, “Anlık haberleşmeler devam ediyor" vurgusu yaptı. O toplantılarda teknik heyetler görüşmelerini sürdürüyor. Türkiye'nin taleplerine yanıtı geldi mi o takip ediliyor...

    Türkiye Instagram’dan katalog suçları içeren bazı içerikleri platformdan çıkarmasını talep etti. O içerikler çıkmayınca da erişim engeli getirildi.

    Katalog suçlar internet ortamında yapılan yayınlar 5651 sayılı bir kanun ile düzenleniyor. Atatürk aleyhinde işlenen suçlar, milli güvenliğe yönelik kanunda belirtilen ilgili suçlar, çocukların cinsel istismarı, müstehcenlik, kumar oynanması için yer ve imkan sağlama bu suçlar kapsamında Instagram’a da bu kapsamdaki bazı suç içeren içerikler iletildi. O içeriklerin platformdan kapatılması talep edildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Gözler Instagram’ın nasıl adım atacağına çevrildi.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow