Validen 'silahlı fotoğraf' açıklaması: Kaybedince çamura yatmak denir buna
Muş Valisi Seddar Yavuz, Dağdibi köyünde elinde tüfekle fotoğraf çektiren ve bunu sosyal paylaşım sitesinde paylaşan şahıs konusuna ilişkin soruyu yanıtladı. Yavuz, "O fotoğrafın o saatte (referandum günü) çekildiğine dair elimizde bir bilgi, belge yok. Yani kaybedince çamura yatmak denir buna açıkçası" diye konuştu.
Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Hasköy'e gelen Vali Seddar Yavuz, Dağdibi köyünde elinde tüfekle fotoğraf çektiren ve bunu sosyal paylaşım sitesinde paylaşan şahısla ilgili açıklamalarda bulundu.
Fotoğrafın, ne zaman çekildiğinin belli olmadığını ifade eden Vali Seddar Yavuz, "O şahıs güvenlik görevlisi değil, korucumuz değil, bizim herhangi bir güvenlik görevlimiz değil. O fotoğrafın o saatte çekildiğine dair elimizde bir bilgi, belge yok. Dolayısıyla 7 Haziran’da bu ülkede baskı yoktu da şimdi mi var? Bunlar tamamıyla dış güçlere hizmet eden yaklaşımlar.
Son dakika: AGİT'den bir referandum iddiası daha
Son dakika: Meral Akşener'den yeni parti açıklaması
Yani kaybedince ‘çamura yatmak’ denir buna açıkçası. Dolayısıyla Dağdibi köyüne baksınlar, ilk defa mı bu sonuç alınmış? Dağdibi köyünde geriye gidin 15 yıllık seçim sonuçlarına bakın, bütün seçim sonuçları benzerdir. Yani daha önceki seçimlerde Dağdibi köyünde irade böyle oluştu bu seçimde böyle oluştu denseydi, burada bir baskıdan bahsedilebilirdi. Oysa Yüksek Seçim Kurulunda bütün sonuçlar var. Sonuçlara baksınlar, Dağdibi köyü her zaman duruşu Hasköy gibi olan bir memleketimiz, bizim köyümüz. Dolayısıyla bu tür bahanelere sığınmanın bir anlamı yok” ifadelerini kullandı.
Baydemir tepki göstermişti
Dün HDP grup toplantısında konuşan Osman Baydemir, söz konusu fotoğrafın Muş'un Hasköy ilçesine bağlı Dağdibi köyünde çekildiğini belirterek, "Yurttaşlarımız silahların gölgesinde sandığa gitti" demişti.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
İŞKUR GENÇLİK PROGRAMI SONUÇLARINI AÇIKLAYAN ÜNİVERSİTELER: İŞKUR Gençlik Programı Kayıt Belgeleri Neler?
SON DAKİKA! Lokantada bir kişiyi vurup, içeride bulunanları rehin aldı
Dondurucu Soğuk: Termometreler -32,6 Dereceyi Gördü, Nehir Dondu
Drag pistindeki motosiklet yarışı ölümle bitti
Son Dakika | Ankara'da Hava Soğuk, Siyaset Sıcaktı: Adalet ve Kalkınma Partisi'nin (AK Parti) 8. Olağan Büyük Kongresi