hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    UMH: Mısır'a yapılan çağrı büyük ihanet | Video

    Libya'da Hafter güçleriyle ortak hareket eden Tobruk Temsilciler Meclisi geçtiğimiz hafta Mısır Ordusuna Libya'ya askeri müdahale çağrısında bulunmuştu. Birleşmiş Milletler tarafından tanınan Meşru Trablus Hükümeti ise bu çağrıyı, "Büyük ihanet" olarak nitelendirdi. Diğer yandan Meşru Libya Ordusu Sirte'nin batısına çok sayıda askeri araçtan oluşan sevkiyat yaptı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Libya'nın başkenti Trablus'taki Meşru Meclis, ülkenin doğusundaki Halife Hafter yanlısı Tobruk Temsilciler Meclisi Başkanı Akile Salih ile bazı kabile liderlerinin Mısır Ordusunu Libya’ya müdahaleye çağırmasını "Büyük ihanet" diye nitelendiriyor.

    Trablus Hükümeti, bunu ülke egemenliğinin ihlali ve “Büyük ihanet” düzeyinde bir suç olarak değerlendiriyor. Meclise göre bu aynı zamanda Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinin kararları ile Uluslararası Hukuk hükümlerinin de ihlali niteliği taşıyor.

    Diğer yandan sahada da hareketlilik devam ediyor. Libya ordusu, Sirte şehrinin batısına çok sayıda askeri araçtan oluşan sevkiyat yaptı.

    Libya ordusu kaynaklarından edinilen bilgiye göre, sevkiyat kapsamında çok sayıda askeri araç, Sirte'nin batısındaki Ebu Gureyn beldesine ulaştı.

    Sevkiyatın, Libya'nın orta-kuzey kesimlerinde yer alan Sirte ve Cufra'nın, ülkenin doğusundaki silahlı güçlerin lideri Halife Hafter milislerinden kurtarılması için başlatılan "Zafer yolları" harekatı kapsamında yapıldığı kaydedildi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow