Türkiye'nin uzay filosu büyüyor
Yerli ve milli imkanlarla üretilen İMECE uydusu için görev tarihi belli oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, yüksek çözünürlükteki ilk milli gözlem uydusu İMECE'nin 15 Ocak 2023'te uzaya fırlatılacağını açıkladı. Peki, milli uydunun özellikleri neler? Hangi görevleri üstlenecek? İşte detaylar...
Tüm parçaları Türkiye'de üretildi ve tasarlandı. Şimdiyse görev tarihi belli oldu. Türkiye'nin ilk yerli gözlem uydusu İMECE, 15 Ocak 2023'te uzaya fırlatılacak.
Türkiye'nin uzay filosu büyümeye devam ediyor. Haberleşme ve gözlem görevleri için 8 Türk uydusu uzaya gönderildi. Yeni uydular için de çalışmalar hız kesmeden sürüyor. Sırada milli imkanlarla geliştişrilen gözlem uydusu İMECE var. TÜBİTAK tarafından yapılan açıklamada, İMECE uydusunun 15 Ocak 2023'te uzaya gönderileceği belirtildi ve "Cumhuriyetimizn 100. yılında imzamızı göklere atıyoruz" ifadeleri kullanıldı.
Türkiye'de ilk kez metrealtı çözünürlüğe sahip elektro-optik uydu kamerası, TÜBİTAK Uzay tarafından geliştirilerek İMECE'ye entegre edildi. Milli imkanlarla geliştirilen gözlem uydusu İMECE; BİLSAT, RASAT ve GÖKTÜRK-2 uydularından edinilen tecrübe ile donatıldı. Milli uydu dünyanın dört bir yanından yüksek çözünürlüklü görünürlük sağlayacak ve fırlatmanın ardından ilk görüntünün 48 saat içerisinde alınacak.
680 kilometre irtifada güneşe eş zamanlı yörüngede görev yapacak İMECE, dünyanın her yerinden coğrafi kısıtlama olmadan yüksek çözünürlüklü görüntü alacak. İMECE uydusu; hedef tespit ve teşhis, doğal afet, haritalama, tarımsal uygulamalar gibi birçok alanda hizmet verecek. Sivil ve askeri amaçla kullanılabilecek uydunun tasarım görev ömrü 5 yıl olarak belirtiliyor.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Karabük'te kartpostallık görüntü! Sarıçiçek Yaylası beyaza büründü
Ankara'da korkunç kaza! Önüne gelene çarptı
KABİNE TOPLANTISI GÜNDEM MADDELERİ | Kabine Toplantısı ne zaman, YARIN MI? Asgari ücret, Suriye’deki gelişmeler...
Kayak Merkezlerinde Yılbaşı Yoğunluğu
100 Binde 1 Görülüyor: Doktorlara Ameliyatta 'Mide' Şoku!