Türkiye 519 Mavi Bayraklı plajla Dünya üçüncüsü
Dünya genelinde 46 ülkede uygulanan Mavi Bayrak Programı kapsamında Türkiye'deki mavi bayraklı plajların sayısı da her geçen gün artıyor. Türkiye, bu yıl 519 mavi bayraklı plajıyla Dünya üçüncülüğüne oturdu.
Haberin Devamı
Haberin Devamı
Kaputaj, Ilıca, İztuzu Plajı, Kelebekler Vadisi ve çok daha fazlası. Türkiye 519 Mavi Bayraklı plajıyla dünyada 3. oldu.
Dünya genelinde 46 ülkede uygulanan Mavi Bayrak Programı kapsamında, Türkiye'deki plajlar da adından söz ettiriyor. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, sosyal medya hesabından çevre yatırımlarına ilişkin bilgi verdi.
Denizlerin su kalitesinin korunduğunu ve mavi bayraklı plaj sayısının her geçen gün arttığını ifade eden Kurum, "Sıfır Atık mavi ile 85 bin ton deniz çöpü topladık. 163 atık kabul tesisimiz ile atığı alınmamış tek bir gemi dahi bırakmıyoruz" dedi.
Türkiye'nin 2021 yılında 519 Mavi Bayraklı Plajı ile Dünya üçüncüsü olduğunu açıklayan Bakan Kurum, 2023 yılı hedefininse Dünya Birinciliği olduğunu vurguladı.
Sıradaki Haber
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
ÖGG SONUÇLARI SORGULAMA TARİHİ: ÖGG sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?
İstanbul’da büyük deprem senaryosu: 34 bin bina hasar görecek
YENİ AFAD DEPREM HARİTASI : AFAD deprem haritası yenilendi! Türkiye'de deprem riski en az iller neresi? Hangi illerde deprem riski yüksek? AFAD Türkiye Deprem Haritası!
Dikkat çeken çalışma: Harita yayımlandı! İstanbul ve Marmara kıyılarındaki tsunami risk alanları belirlendi
6.2'lik depremi sonrası çarpıcı sözler: Zemin ve eviniz sağlamsa; rahat uyuyabilirsiniz