hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Tüm oklar İran'ı mı işaret ediyor?

    KAYNAKMert Can Gülmez | MUHABİR

    Hamas lideri Haniye, İran'ın başkenti Tahran'da öldürüldü. İsrail'in Lübnan'ı hedef aldığı çağrı cihazlarının da İran üzerinden sipariş edilmesi dikkat çekmişti. Fransız basınına göre saldırı, İranlı bir muhbirin verdiği bilgiler doğrultusunda gerçekleştirildi ve Hizbullah’ın komuta kademesini hedef aldı. İran bu işin neresinde? Gazeteci Güngör Yavuaslan CNN TÜRK canlı yayınında değerlendirdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Hamas lideri Haniye, İran'ın başkenti Tahran'da öldürüldü. Peki İran, Nasrallah'ın öldürülmesinde olağan şüpheli mi?

    Tüm oklar İranı mı işaret ediyor

    Gazeteci Güngör Yavuzaslan bu soruya CNN TÜRK canlı yayınında, “İran’ın eski Cumhurbaşkanı görevden sonraki dönemde verdiği röportajda şunu söylüyor itiraf gibi, İsrail'de sorumlu birimin başındaki kişi Mossad ajanı çıktı. Özellikle bu güvenlik açısından İran çok açık, mesela Şam’daki bırakın İsmail Haniye ile Hasan Nasrallah’ı, Şam’da 4 tane komutanı toplantı halindeyken İsrail tarafından tespit edildi, Devrim Muhafızları büyükelçiliği vuruldu” şeklinde yanıt verdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Tüm oklar İranı mı işaret ediyor

    Peki İsrail bu güvenlik açığını mı kullanıyor?

    “Çok büyük bir güvenlik açığı var Devrim Muhafızları’nın istihbaratında. Biz bunu İbrahim Reisi’nin şüpheli ölümünde gördük, Haniye’nin suikastında gördük. Yani İsrail şeytani bir akılla buralarda karşı oluşturacağı etkinin Tahran'dan başlayacağını çözmüş.”

    Tüm oklar İranı mı işaret ediyor

    Şimdi İsrail'in hedefi ne?

    “1 milyon kişi Lübnan'da yerinden edilmiş durumda merkeze geliyorlar. Şimdi daha da kuzeye gitmeye başladılar bu işin özeti İsrail, Lübnan'ı işgale hazırlanıyor.”

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow