hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İran İsrail'e yanıt verir mi? Biden: Netanyahu ile bu konuda konuşacağım!

    KAYNAKCNN TÜRK

    İsrail’in bölgede bitmek bilmeyen saldırıları sonrasında ABD Başkanı Joe Biden, geniş çaplı bir savaştan kaçılması gerektiğini söyledi. Bu konuda İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile konuşacağını açıkladı. Beyaz Saray ise Hizbullah lideri Nasrallah'ın öldürülmesi sonrasında, İran’ın misilleme yapabileceğini belirtti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ABD Başkanı Joe Biden, İsrail'in Lübnan'a yönelik son saldırılarının ardından Orta Doğu'da bölgesel bir savaş çıkmaması gerektiğini “Öyle olmak zorunda. Gerçekten bundan kaçınmalıyız. Elçiliklerimiz ve ayrılmak isteyen personelimize yönelik önlemlerimizi aldık ama topyekün savaş noktasında değiliz. Fransızlar ve diğer birçok kişiyle durmaksızın çalışıyoruz” sözleriyle belirtti.

    ABD Başkanı Biden, bu konuda İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile de konuşacağını söyledi.

    Beyaz Saray Güvenlik Konseyi Danışmanı John Kirby, topyekün bir savaş çıkması durumunda kendilerini savunacak ve İsrail’e yardım edecek kapasitelerinin olduğunu söyledi.

    -          “Bir tür yanıt için hazırlıklı olmalıyız. Hazır olduğumuzdan emin olmalıyız ve biz hazırız. Bölgede ihtiyaç duyduğumuz kuvvet kapasitesine sahip olduğumuza inanıyoruz, ancak şu anda net değil. Bilmek için çok erken”

    Diğer yandan İsrail’in Hizbullah lideri Hasan Nasrallah'ı öldürmesinin ardından İran’ın buna yanıt verip vermeyeceği merak ediliyor. Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Direktörü John Kirby, ‘Her ihtimale hazırlıklı olmalıyız’ dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    -          “Kendimizi savunabilecek ve gerekirse İsrail’i savunabilecek çok güçlü bir askeri kapasitemiz zaten mevcut”

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow