TRAFİKTE İHLALE GEÇİT YOK | Otoyol jandarması görev başında!
Hız ihlalleri, kural tanımayan sürücüler ve dikkatsizlik… Trafikte güvenliği sağlamak için otoyol jandarması denetimlerini arttırdı. Jandarma son teknoloji ekipmanlarla sürücülerin her hareketini takip ediyor.
Otoyollarda sıkı denetim dönemi başladı. Trafik kurallarına uymayanlar otoyol jandarmaları tarafından artık anında tespit ediliyor. Jandarma otoyol ekipleri, sürücü ve yolcuların can ve mal güvenliklerini sağlayabilmek adına 7/24 görevlerinin başında bulunuyor.
İstanbul İl Jandarma Komutan Yardımcısı Albay Cem Taş:
- “Toplamda 27 ilde var. Bunlardan biri de İstanbul İl Jandarma Komutanlığı bünyesinde kurulu. İstanbul’da toplamda 240 km’lik bir otoyol ağımız bulunmakta, 80 timle hizmetlerimizi yürütüyoruz”
Hem karadan hem havadan denetimler yapılıyor.
- “Hem bilgilendirici, bilinçlendirici faaliyetlerimiz var, hem de cezai faaliyetlerimiz var”
Trafik güvenliğini riske atan her türlü ihlal de jandarmanın radarında. Yapılan kontrollerde özellikle emniyet kemeri takmayan sürücüler uyarılıyor, alkollü sürücülere ise geçit verilmiyor.
- “Otoyolda meydana gelebilecek bir hırsızlık olayı, kasten yaralama olayı, ya da trafik kazası sonucu yaralama olaylarında adliyeye intikal eden olayların adli boyutlarını da biz inceliyoruz”
Geçtiğimiz günlerde İstanbul'u adeta esir alan beyaz örtüde, birçok tedbiri de yine otoyol jandarmaları aldı. Karda önemli bir kaza meydana gelmedi.
- “Buzlanma ya da kardan kaynaklı kar birikmesi oluşuyordu. Bu alanları ilgili firmalara ve karayollarına ileterek, buralarda bir an önce kar küremesi ve tuzlama çalışmalarının yapılmasını sağladık. Bu sayede de 5 gün boyunca Kuzey Marmara Otoyolu’nda hiçbir kapanma meydana gelmedi”
Takip mesafesinden, kış lastiğine kadar tüm konularda gerekli uyarıları yaptılar. Denetimler sadece caydırıcı değil, aynı zamanda hayat kurtarıyor.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
THY Take-Off 101 başvuruları ne zaman, şartları neler? Üniversite öğrencilerine yarı zamanlı çalışma fırsatı!
Uzan'ın viraneye dönen eski oteli satılık
Jandarma, taşların arasını didik didik aradı!
Türk Profesör, Kop Dağı’nda Keşfettiği Yeni Böcek Türünü Eşinin İsmiyle Bilim Dünyasına Kazandırdı
Kar yağışı kaza getirdi: Sigorta nasıl devreye girer? Adım adım rehber...