hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    TESK Başkanı Palandöken: "Deprem bölgesinde mücbir sebep uzatılmalı"

    KAYNAKCNN TÜRK

    Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu Başkanı Bendevi Palandöken, 6 Şubat depremlerinin ardından bölgedeki esnafın yaşadığı sıkıntılara dikkat çekti. TESK Başkanı esnafın mağduriyetinin tamamen bitmediğini vurguladı ve alınan destek, “mücbir sebep kararı uzatılmalı" çağrısında bulundu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    “Bu ayın sonunda dolacak bu sürenin belirli bir süre daha uzatılması, ağır deprem olan bölgelerde. İnsanların orada kalmalarının sağlanması gerekir.”

    TESK Başkanı Palandöken: Deprem bölgesinde mücbir sebep uzatılmalı

    Deprem bölgesindeki esnafın mağduriyetinin devam ettiğini söyledi. Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya ile Gaziantep'in İslahiye ve Nurdağı ilçelerindeki mükellefler için "mücbir sebep hali uzatılmalı" çağrısı yaptı.

    “Türkiye bu 11 ilin yarasını sarmaya çalışırken bir taraftan iş yerlerinin diğer taraftan konutlar ama esnafın mağduriyeti halen bitmedi. Mücbir sebebin bu ay sonuna gelindi. Halbuki esnaf orada ayağa kalkamadı. Ticari hayat hala rayına oturamadı.”

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    TESK Başkanı Palandöken: Deprem bölgesinde mücbir sebep uzatılmalı

    TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, 31 Ağustos'ta sona erecek 4 il ve 2 ilçedeki mükellefler için mücbir sebep halinin uzatılması gerektiğini belirtti. “Depremzedelerin illerine geri dönmeleri sağlanmalı” vurgusu yaptı. “Mücbir sebebin olmazsa olmazı vergi, sigorta primleri, motorlu taşıtlar, elektrik, su, kira gibi birikmiş borçları var. Devletin bunları en azından destek olması, bu sürelerin uzaması, düşük faizle desteklenmesi böylelikle oradaki ticaretin ayağa kalktığı zaman orada, diğer illerde olan göçlerin kendi memleketlerine dönmek suretiyle ticaretlerini idame ettirecekler.”

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow