hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Tepki çeken görüntüler için anaokulu kendini savundu

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    İstanbul Kartal’da bulunan Özel Çınar Anaokulu’nda tiyatro adı altında kız öğrencilere erkek öğrencilerin ayaklarının yıkatılmasıyla ilgili açıklama geldi. Anaokulunun avukatı kız öğrencilerin aşağılanmadığını iddia etti. İlçe milli eğitim müdürlüğü de konunun araştırıldığını açıkladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Anaokulunda çocuklara ''evlilik'' tiyatrosu

    Kartal'daki bir anaokulunda sergilenen tiyatroda bir kız çocuğunun erkek öğrencinin ayağına su döktüğü görülen fotoğraflar kısa sürede sosyal medyada yayıldı. Kartal İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nden bir yetkili inceleme başlatıldığını söyleyerek, şu bilgileri verdi: “Konuyu araştırıyoruz. Ne olduğunu bilmiyoruz. Bu bir tiyatro gösterisi mi, hangi amaçla onaylanmış, hepsini araştıracağız. Milli Eğitim Temel Kanunu’na aykırı bir durum varsa gerekli işlemler yapılacak.”


    Hürriyet'ten Gülseven Özkan'ın haberine göre, Kartal İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nden bir yetkili olayla ilgili inceleme başlatıldığını söyledi ve şu bilgileri verdi: “Konuyu araştırıyoruz. Ne olduğunu bilmiyoruz. Bu bir tiyatro gösterisi mi, hangi amaçla onaylanmış, hepsini araştıracağız. Milli Eğitim Temel Kanunu’na aykırı bir durum varsa gerekli işlemler yapılacak.”

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    'Yörük hayatı canlandırılıyor'

    Kartal Özel Çınar Anaokulu’nun avukatı Abdullah Emre Okur da “Yerli malı haftası nedeniyle tiyatro gösterisi düzenleniyor. Anadolu’nun kültür öğelerine yer veriliyor. Yörük hayatı canlandırılıyor ve imece usulü anlatılıyor. Oyunda kız çocuklarının aşağılanması söz konusu değil” diye konuştu.


    Duygusal gelişim alanında çalışmalar yapan Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nebi Sümer, anaokulundaki gösteriyi şöyle yorumladı:

    “Çocukların psikolojik gelişimleri olumsuz etkilenir. Özellikle kız çocuklarının kimlikleri bakımından bu tür davranışlar çok riskli. Çünkü gelecekte kendilerini özgür mü eşit mi yoksa ikinci sınıf, başkalarına hizmet edecek biri olarak mı görecekler? Kafalarında bunlar canlanıyor. Gelişimlerini tamamlamadan onlara bu yolla bir kimlik aşılanmış oluyor. Bu durum özgüvenlerini, değerlilik duygusunu olumsuz etkiliyor. Bunu gelenekle açıklamak doğru olmaz. Onların psikolojik gelişimleri açısından da uygun değil.”

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow