hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    TBMM'de ''Vatanseverlik'' tartışması: CHP ve DEM Parti arasında gerilim

    KAYNAKCNN TÜRK

    Meclis Genel Kurulu'nda CHP ve DEM Parti arasında gerilim yaşandı. Tartışmanın nedeni "vatanseverlik" oldu. CHP ile DEM Parti Genel Kurul'da karşı karşıya geldi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    TBMM'DE "VATANSEVERLİK" TARTIŞMASI

    Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu'nda CHP ve DEM Parti arasında vatanseverlik tartışması yaşandı. Tartışmanın fitili CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol’un kürsü konuşmasında Genel Kurul'da o an bulunan Meclis Millî Savunma Komisyonu Başkanı Hulusi Akar’a atıfta bulunması ile başladı.

    CHP VE DEM PARTİ ARASINDA GERİLİM YAŞANDI

    Gürsel Erol Kürsüde, ''İşte Hulusi Akar paşam burada. Benim devlete olan sadakatımı da bağlılığımı da, teröre karşı meydan okumamı da en iyi bilen birisidir. Kendisi ile tanışıklığımız da ta komutanlığından gelir. Ama mesele o değil.'' ifadelerini kullandı.

    Gülistan Kılıç Koçyiğit, ''Hulusi paşam da burada diye örnekler veriyor. Böyle bir üslup olabilir mi? Kimin vatansever olup olmadığına Gürsel Erol mu karar verecek. Böyle bir vatansever tartısı mı var? Bizim örneklerimiz üzerinden kimse kendini vatansever ilan edemez. Kimin vatansever olup olmadığını da burada hiç kimse belirleyemez.'' şeklinde karşılık verdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Gülistan Kılıç Koçyiğit’in o sözlerinin ardından CHP’den başka yanıt gelmeyince tartışma sonlandı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow