hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Stokçulukta cezalar artıyor

    Stokçulukta cezalar değişecek. Ceza alt sınırları arttırılacak. Amaç caydırıcılığı arttırmak olacak. Cezalarda alt sınır ne olacak? Yeni yaptırımlar neler?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Hükümet fahiş fiyatlarla mücadele kapsamında yeni adım atmaya hazırlanıyor. Stokçulukta cezalar değişecek. Amacın caydırıcılığı arttırmak olduğu uygulamada ceza alt sınırları arttırılacak.

    Mevcut şartlarda, fahiş fiyat artışına karşı alt sınır uygulaması, 2020'de çıkan kanunda 10 bin lira yazıyordu. 2024 yılı başında rakam değer artışından sonra 52 bin 500 lira oldu. Kanun teklifi ile bu rakam 80 bin liraya çıkartılması bekleniyor.

    Üst sınırda ise 100 bin liradan değer artışı nedeniyle 525 bin liraya yükselmişti. Düzenleme ile bu rakamın 800 bin liraya çıkartılması öngörülüyor. Fahiş fiyat artışı ile ilgili ticaret kanununda değişikliğe gidilecek.

    12 madde olması öngörülen kanun teklifiyle Ticaret Bakanlığı caydırıcı yaptırımlar kapsamında 15 güne kadar geçici kapatma cezasını da yasa çalışmasında olması bekleniyor. Geçici kapatma kademeli olacak. Kanun teklifinde ay sonunda süresi dolacak olan ticari kooperatif kayıt sistem işlemlerinin süresinin uzatılması da yer alacak.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow