hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Stokçulukta cezalar artıyor

    KAYNAKCNN TÜRK

    Adalet Bakanlığı stokçuluk yapana verilen cezalarla ilgili çalışmasını tamamladı. 6. Yargı Paketinde yer alması beklenen çalışmanın önümüzdeki hafta meclise gelmesi bekleniyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yasa ile stokçulukla da fiyatları bilerek etkileme suçlarında cezalar artırılacak. Stokçuluk yapanların tutuklanması da mümkün olacak. Kanun teklifiyle stokçuluk cezası alt sınır 1 yıldan 3 yıla kadar şeklinde değiştirilecek. Düzenleme ile alt sınır 6 aydan 1 yıla, üst sınır da 2 yıldan 3 yıla çıkarılacak.

    Düzenlemeye göre fiyatları etkilemek için yalan haber yayan veya hileli yollara başvuranlara verilen 3 aydan 2 yıla kadar hapis yerine bu suçu işleyenlere 1 yıldan 3 yıla kadar hapis getirilecek. 6. Yargı Paketinde, noterlerle ilgili de önemli bir düzenleme yer alıyor.

    Teklife göre artık noterlerden de gayrimenkul satışı yapılabilecek. Mevcut durumda sadece tapu müdürlüklerinden gerçekleştirilen satış işlemlerinde artık noterler de yetkili olacak. Daha önce araba satış işlemleri için yetkilendirilen noterlerden arsa ve konut satış işlemleri de yapılabilecek.

    Kanun teklifinde hakim ve savcı yardımcılığı maddesi de yer alacak. Yeni dönemde sınavı kazanan hakim ve savcı yardımcılarının, Türkiye Adalet Akademisi'ndeki temel eğitimden sonra "hakim yardımcısı ve savcı yardımcısı" olarak atanabilecek.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Hakim ve savcı yardımcıları, doğrudan adliyelerde bir hakimin veya bir savcının yardımcısı olarak görev yapabilecek. Hakim ve savcılara en az 2 yardımcı verilecek. Kanun teklifinde, Adalet Bakanlığı ve HSK Teftiş Kurulunun teftiş programlarının en geç 2 yılda bir denetimi yapılması ve yıllık teftiş programlarının ise her yıl ocak ayında ilan edilmesi de öngörülüyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow