SON DAKİKA... Meteoroloji'den yeni uyarı geldi! DİKKAT: Soğuk havalar geri dönüyor
Son dakika haberine göre; Meteoroloji yeni haritayı paylaştı. Türkiye genelinde sıcaklıklar bugünden itibaren artarken, Kuzey Afrika’dan gelen çöl tozları birçok kentte etkisini gösterecek. Sıcaklıklar birçok kentte 30 dereceye yaklaşacak. Ancak önümüzdeki hafta sıcaklıklar düşecek. Kar yağışı birçok kentte yeniden etkisini gösterecek
Haberin Devamı
/

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan tahminlere göre: Yurdun batı kesimleri ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun parçalı, yer yer çok bulutlu, İstanbul ve Balıkesir çevreleri ile İzmir'in kuzey kesimlerinin hafif sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı, yurt genelinde pus ve yer yer sis bekleniyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinin yüksekleri ile Doğu Anadolu’nun yüksek ve eğimli yamaçlarında çığ tehlikesi bulunmaktadır.
/

CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen detayları aktardı:
Haberin Devamı
/

Bahar aylarında çöl tozları geliyor. Bu tozların gelmesinin iki yolu var. Bir Arap yarımadası üzerinde Suriye ve Irak’tan Güneydoğu ve Doğu Anadolu’ya gelen tozlar var. Geçen hafta bunları gördük. Birde Kuzey Afrika yönünden yukarı seviyelere gelip, sonrasında aşağıya Türkiye’ye inen, bahar aylarında görünen bir toz fırtınası var. Cumartesi günü İstanbul'un Anadolu yakasına gelecek. Sadece İstanbul değil, Ankara, İç Ege, iç Ege'nin güneybatısı ve Marmara’nın doğusunda çöl tozu görülecek. Çok yoğun ve kuvvetli değil. Pazartesi öğlene kadar bu toz olabilir ama pazartesi öğlen çöl tozu etkisi kalkacak. Bugün, yarın ve cuma günü toz uyarısı yok.
SALI GÜNÜ KAR YAĞIŞI TEKRAR GELİYOR
/

Önümüzdeki 10 gün hava olayları ortaya çıkıyor. Hafta sonu İstanbul’daki sıcaklıklar 23-34 dereceye çıkıyor. Bugün 20 dereceyi geçecek. Kuzey ilçelerde lodoslar geldiği için sıcaklıklar o bölgelerde fazla olabilir. Önümüzdeki hafta sonunda kadar sıcaklıklar 23-24 derece ve 3-4 gün devam edecek. Antalya’da 22-23 derece. Ankara’da hafta sonu 27-28 dereceye çıkacak.
Haberin Devamı
Haberin Devamı
/

Türkiye üzerine önemli bir sıcaklık geliyor. Adapazarı, Sakarya ve Bursa’da 30 dereceyi bulacak. Manisa ve Muğla’da 30 dereceyi geçerek sıcaklıklar var ama Türkiye bu alınan sıcaklık enerjisini önümüzdeki hafta hızlı bir şekilde geri verecek. Salı günü Anadolu’da kar yağışı tekrar geliyor. İstanbul’a kar yağışı yok ama sıcaklar tek hali rakamlara düşüyor.
/