hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    SON DAKİKA | Narin'in ön otopsi belgesi CNN TÜRK'te: 'Amcası cesedi çuval içinde bana verdi, dereye götürdüm!'

    KAYNAKCNN TÜRK

    CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova'nın ulaştığı son dakika bilgilerine göre, soruşturmasında kapsamında gözaltına alınan bir kişi, "Muhtar cesedi çuval içerisinde bana verdi. Çuvalı alıp dereye götürdüm" dedi. Canova gözaltına alınan 24. isimin yaptığı itirafı ve ifadelerini CNN TÜRK canlı yayınında aktardı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Cesedin bulunmasından sonra soruşturma derinleştirildi,  1 Cumhuriyet Başsavcı vekili 3 Cumhuriyet Savcısı daha görevlendirildi ve gözaltı sayısı hemen ardından 21'e çıktı.  Sonra iki kişi daha alındı 23 oldu ve en son 1 kişi daha gözaltına alınarak sayı 24'e yükseldi. İşte bu son gözaltı kritik 24. kişi olarak gözaltına alınan köylünün verdiği ifade olayın aydınlatılması açısından önem taşıyor, ve de tutuklanan köyün muhtarı Narin'in amcasının cesedi arabasında taşıdığını da kanıtlıyor.

    Edindiğim bilgilere göre köylü ifadesinde o gün bir başka vesile ile muhtarı aradığını sorununu dile getirdiğini söylemiş muhtar da ilgileniyorum demiş sonra aracı ile çıkmış bu esnada karşıdan muhtarın arabası ile geldiğini görmüş muhtar köylüye selektör yapmış köylü de durmuş araçtan inmişler muhtar köylüye, "Arabada battaniyeye sarılı bir şey var bunu yok etmem lazım demiş" köylü bir insan olduğunu anlamış önce çekindiğini söylüyor ifadesinde. Sonra muhtarın para teklif etmesi üzerine yardım etmiş muhtar çuval var mı demiş köylü de arabasından çuval çıkarıp getirmiş ve Narin'in battaniye sarılı cansız bedenini çuvala sokmuşlar o esnadan ayağının kırık olup olmadığı soruluyor ama köylü fark etmedim bilgim yok diyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Daha sonra muhtarın yanından ayrıldığını çuvaldaki Narin'in cansız bedenini köylü kendisinin dere kenarına götürüp sakladığını anlatmış. Tüm bunlar kaybolduğu gün yaşanıyor, ifade veren köylü sonra eve gittiğini, köy ahalisi Narin'i aramaya başlayınca da onlara katıldığını söylüyor. Yani bu köylü ile muhtar da arama çalışmalarına katılmış.

    Edindiğim bilgilere göre bu son ifadeden sonra muhtarın sorgusu daha da derinleştirilerek sürecek ama şimdiye kadarki sorgulamalarında ben öldürmedim dediği ifade ediliyor. Adli Tıp ön rapor tutanağına da ulaştım. İstismar dahil her suçu araştıracak 91 ayrı doku örneği alındı. İlk aşamada Narin'in cesedinin bulunduğu çuvaldan çıkarılmadan skopi işlemlerine tabi tutulduğu ifade ediliyor, bu bir çeşit radyolojik görüntüleme sonrasında ise moleküler ve genetik incelemeye esas olacak biyolojik bulgu ve sürüntü örnekleri alındı istismar dahil her türlü suçu ortaya çıkaracak 91 adet örnek incelendi. İlk bulgularda bir istismar ve tecavüz tespiti yok ama tüm bu örnekler İstanbul Adli Tıp Kurumu'na da gönderildi orada da detaylı bakılacak.

    Diğer yandan Narin'in sol bacağında diz kapağından itibaren kopma olduğu da belirlendi çuval içinde bulunan kaval kemiği de alınarak İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Bacaktaki kopmanın sebebi burada netleşecek cesetteki çürüme sebebi ile tam ölüm nedeni ve zamanı henüz netleştirilemedi ancak delici kesici alet veya ateşli silah yaralanması yok iç kanama bulgusu da elde edilmedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Şimdi hem Diyarbakır hem İstanbul'da adli tıp kurumları moleküler inceleme ve patolojik çalışma yapacak ölüm nedeni ve zamanı ancak o zaman belirlenecek.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow