hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    SON DAKİKA ANKARA TUSAŞ HABERLERİ: || Ankara TUSAŞ'a canlı bombalı terör saldırısı! Dakika dakika son gelişmeler!

    KAYNAKZübeyr BOZKURT | CNN TÜRK

    Gelen son dakika haberine göre Ankara'nın Kahramankazan ilçesinde bulunan TUSAŞ Tesisi önünde patlama ve silah sesleri duyuldu. Olayın bir terör saldırısı olduğunu belirten İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 5 şehidin, 22 yaralının olduğunu belirtti. CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova'nın edindiği ilk bilgiler ise, TUSAŞ tesisinin nizamiye kapısına gelen teröristlerin aracı patlatarak silahlı çatışmaya girdiği yönünde. Olay yerine acil olarak güvenlik güçleri, sağlık ekipleri ve itfaiye sevk edildi...

    BEYAZ SARAY SALDIRIYI KINADI

    Beyaz Saray Ulusal Güvenlik İletişim Danışmanı John Kirby, günlük basın brifinginde, TUSAŞ'a yönelik terör saldırısına ilişkin açıklama yaptı. Kirby, "Kalplerimiz, Ankara-Türkiye'deki korkunç terör saldırısının kurbanlarıyla beraber. Türk yetkililer olayı olası bir terör saldırısı olarak soruşturduklarını belirtti, henüz saldırının motivasyonunu ve arkasında tam olarak kimlerin olduğunu bilmiyoruz ancak bu şiddet olayını güçlü şekilde kınıyoruz." dedi.

    ABD'li danışman, "bu zor günlerde" dualarının, saldırıdan etkilenen kişiler, onların aileleri ve Türk halkıyla beraber olduğunu söyledi.

    BAKAN YERLİKAYA: ŞEHİT SAYISI 5 OLDU

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya TUSAŞ saldırısında şehit sayısının 5'e yükseldiğini açıkladı. Bakan Yerlikaya şu ifadeleri kullandı:  Toplam yaralı sayımız 22. Az önce de ifade ettim, 7 yaralımız burada yatıyor. Bir hastamız taburcu oldu, ikisi de taburcu olmak üzere. Dolayısıyla 19 yaralımız tedavi süreçleri hastanelerde devam ediyor. Altı hastanede 19 yaralımız tedavileri devam ediyor.

    Biri kadın, biri erkek olmak üzere iki teröristin ölü olarak ele geçildiğini ifade etmiştik. Kimlik çalışmaları, parmak iziyle ilgili süreç, tespit süreci devam ediyor. Bunlar belli olur olmaz kimliklerini ve hangi terör örgütünün yaptığı bununla ilgili bilgilerini vereceğiz. Ama şunu söyleyeyim ben. Savunma Bakanımızın açıklamalarını da işittik. Çünkü biz başından beri bu eylemin oluş stili, oradaki izlemiş olduğumuz görüntüler, büyük ihtimalle PKK'nın yaptığıyla ilgili değerlendirmemiz bu. Kimlik tespitlerinin netleşmesi ve diğer delillerin netleşmesiyle birlikte bunları tekrar sizlerle paylaşacağız. Alçak, hain terör örgütünü lanetliyoruz. 

    BAKAN GÜLER: YAPILANI MİSLİ İLE ÇIKARACAĞIZ

    SAHA EXPO Uluslararası Savunma, Havacılık ve Uzay Sanayi Fuarı için İstanbul'da bulunan Bakan Güler, TUSAŞ'a yönelik terör saldırısına ilişkin açıklama yaptı.

    Güler, şunları kaydetti:

    "TUSAŞ tesislerimize her zaman yaptıkları gibi alçakça, şerefsizce bir saldırı yaparak milletimizin huzurunu bozmaya çalıştılar. Bu PKK'lı şerefsizlere hak ettikleri cezayı her seferinde veriyoruz fakat bunlar bir türlü akıllanmıyorlar. Her zaman söylediğimi bir daha tekrar ediyorum, en son terörist ortadan kaldırılıncaya kadar bunların peşini bırakmayacağız, bu yapılanı ve acılarını misliyle çıkaracağız. Bunu herkes görecek, hiç merak etmeyin."

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow
    CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, RUTTE İLE GÖRÜŞTÜ

    Cumhurbaşkanı Erdoğan, NATO Genel Sekreteri Rutte ile telefonda görüştü. Rutte, TUSAŞ'a yönelik terör saldırısı nedeniyle geçmiş olsun dileklerini ve dayanışma mesajlarını iletti

    BİRİ KADIN İKİ TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya TUSAŞ'a terör saldırısıyla ilgili yaptığı açıklamada, "Ankara Kazan ilçemizde yerli ve milli savunma sanayimizin gözbebeği TUSAŞ'a maalesef biz terör saldırısı olmuştur. Bu saldırı duyulur duyulmaz süratle jandarma ve emniyet birimlerimiz özel harekatımız buraya gelmiştir. Biri kadın biri erkek olmak üzere 2 terörist etkisiz hale getirilmiştir. Maalesef değerli arkadaşlar 4 şehidimiz bulunmakta 14 yaralımız var. Yaralılarımızdan 3'ünün durumu ağır. Şehitlerimizin mekanı cennet olsun. Yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Rabbim en kısa zamanda onları sevdiklerine kavuştursun. Terörü lanetliyoruz. Kimlik tespit çalışmaları devam ediyor. Belli olur olmaz hangi terör örgütü olduğunu sizlerle paylaşacağız. TUSAŞ'a geçmiş olsun dileklerimi iletmek istiyorum. İlk anından itibaren Sayın Cumhurbaşkanımıza burada yapılan operasyon ve buradaki süreçle ilgili bilgi arz ettik. Çok büyük bir üzüntü duyuyoruz.

    ERDOĞAN: 4 ŞEHİDİMİZ VAR

    Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

    Sayın Başkan, Değerli Dostum, BRICS zirvesi genişletilmiş liderler oturumuna davetiniz ve ev sahipliğiniz için teşekkür ediyorum. Astana'daki görüşmemizin ardından sizinle yeniden bir araya gelmekten büyük bir memnuniyet duyuyorum. Taziye dilekleriniz için özellikle teşekkür ediyorum. 4 şehidimiz, 14 yaralımız var. Bu menfur terör saldırısını lanetliyor, şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow
    PUTİN'DEN BAŞSAĞLIĞI

    Rusya Devlet Başkanı Putin Erdoğan ile görüşmesi öncesi yaptığı açıklamada Ankara'daki saldırıyı kınadı. Putin, "Terör saldırısı nedeniyle Türkiye'ye başsağlığı diliyorum" ifadelerini kullandı.

    Azerbaycan, TUSAŞ'a yönelik terör saldırısını kınadı

    Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Anonim Şirketinin (TUSAŞ) Ankara'nın Kahramankazan ilçesindeki tesislerine yönelik terör saldırısını kınadı.

    Bakanlığın X hesabı üzerinden yapılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

    "Kardeş Türkiye'de Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Şirketine yönelik terör eylemini şiddetle kınıyoruz. Bu hain terör eylemi sonucunda şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralılarımıza şifalar diliyoruz. Azerbaycan her zaman kardeş Türkiye'nin yanındadır."

     

    BAKAN YERLİKAYA: 3 ŞEHİT 14 YARALI

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ. (TUSAŞ) Ankara Kahramankazan tesislerine yönelik terör saldırısında 2 terörist etkisiz hale getirilmiştir. Saldırıda maalesef 3 şehidimiz, 14 yaralımız var. Şehitlerimize Allah’tan rahmet; yaralılarımıza acil şifalar diliyorum.
    Bu menfur saldırıyı lanetliyorum. Son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar mücadelemiz azim ve kararlılıkla devam edecek🇹. Lütfen resmi kaynaklardan yapılacak açıklamaları dikkate alınız." dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow
    RTÜK'TEN YAYIN YASAĞI KARARI

    RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin'in sosyal medya platformu üzerinden yaptığı açıklamada;

     

    Yerli ve millî savunma ürünlerimizin geliştirildiği gururumuz TUSAŞ’ın Kahramankazan tesislerine yönelik terör saldırısı sonrasında ilgili mahkeme tarafından yayın yasağı kararı alınmıştır.

     

    Medyamızda, resmî makamların yaptığı açıklamaların dışında özellikle sosyal medya kaynaklı, teyit edilmemiş bilgilere ve görüntülere yer verildiği tespit edilmiştir.

     

    Terörün propagandasını yapacak yayınların ivedilikle son bulması şarttır.

     

    İzleme uzmanlarımızın raporlamaları sonrasında yayın yasağına uymayanlara en ağır yaptırımlar uygulanacaktır.

     

    Şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum.

    REHİNE VAR MI?

    CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova'nın edindiği son bilgilere göre, su anda içeride rehine olup olmadığına dair net bir bilgi yok. Ancak güvenlik güçleri bu ihtimali de göz önünde bulundurarak dikkatli bir süreç yönetiyor. Şu an halen olay devam ediyor, 2 terörist içeride. Hassas ve dikkatli hareket ediliyor.

    TERÖRİSTLERİN SALDIRI ANLARI...

    TUSAŞ'a saldırı gerçekleştiren kadın teröristin silahı çok nizami şekilde tutması dikkat çekti. Saat 17.00 itibari ile içeride çatışmanın devam ettiğine dair teyit edilmemiş bilgiler var.

     

    SON DAKİKA ANKARA TUSAŞ HABERLERİ: || Ankara TUSAŞa canlı bombalı terör saldırısı Dakika dakika son gelişmeler

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow
    SORUŞTURMA BAŞLATILDI

    Adalet Bakanı Tunç yaptığı ilk açıklamada, 'Hain terör saldırısıyla ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından adli soruşturma başlatılmış olup, 1 Başsavcıvekili ve 8 Cumhuriyet savcısı görevlendirilmiştir.' dedi.

    NİZAMİYEDE BOMBANIN PATLADIĞI ANLAR...

    TUSAŞ'ın nizamiyesinde gerçekleştirilen canlı bomba eylemine dair ilk görüntüler...

     

    SON DAKİKA ANKARA TUSAŞ HABERLERİ: || Ankara TUSAŞa canlı bombalı terör saldırısı Dakika dakika son gelişmeler

    TERÖRİSTİN İÇERİ GİRDİĞİ ANLAR KAMERADA

    Ankara'daki terör saldırısını gerçekleştiren teröristin TUSAŞ'a giriş görüntüleri

     

    SON DAKİKA ANKARA TUSAŞ HABERLERİ: || Ankara TUSAŞa canlı bombalı terör saldırısı Dakika dakika son gelişmeler


    SON DAKİKA ANKARA TUSAŞ HABERLERİ: || Ankara TUSAŞa canlı bombalı terör saldırısı Dakika dakika son gelişmeler

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow
    TUSAŞ'A SALDIRAN TERÖRİSTİN GÖRÜNTÜSÜ

    TUSAŞ'taki terör saldırısıyla ilgili ilk görüntülerde bölgeye ticari taksi ile gelen teröristler patlama sonrası silahlı saldırıya başladı. O anlarda teröristin görüntüsü olay yerindeki bir vatandaşın cep kamerasına böyle yansıdı

     

    SON DAKİKA ANKARA TUSAŞ HABERLERİ: || Ankara TUSAŞa canlı bombalı terör saldırısı Dakika dakika son gelişmeler

    CANL | SON DURUM

    Dicle Canova'nın aktardığı son bilgilere göre, saldırıda bulunan bazı teröristlerin içeri girdiği ve içeride çatışmanın devam ettiği, şu dakika itibari ile çatışmanın bitip bitmediği belirsiz. Edindiğim ilk bilgilere göre 2 şehit olduğu belirtiliyor

     

    SON DAKİKA ANKARA TUSAŞ HABERLERİ: || Ankara TUSAŞa canlı bombalı terör saldırısı Dakika dakika son gelişmeler

    BAKAN YERLİKAYA: ŞEHİT VE YARALILARIMIZ VAR

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya sosyal medya platformu X üzerinden bir açıklama yaptı. Yerlikaya yaptığı açıklamada; 

     

    'Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ. (TUSAŞ) Ankara Kahramankazan tesislerine yönelik terör saldırısı gerçekleştirilmiştir. Saldırı sonrası maalesef şehit ve yaralılarımız bulunmaktadır. Şehitlerimize Allah’tan rahmet; yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Gelişmelerden kamuoyu bilgilendirilecektir. Resmi kaynaklardan yapılacak açıklamaları dikkate alınız.' dedi.


    SON DAKİKA ANKARA TUSAŞ HABERLERİ: || Ankara TUSAŞa canlı bombalı terör saldırısı Dakika dakika son gelişmeler

    TERÖR SALDIRI ŞÜPHESİ KUVVETLİ

    CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova Ankara TUSAŞ'taki patlama ve silah sesleriyle ilgili şunları aktardı: Bir terör saldırısı olduğu şüphesi kuvvetleniyor. Nizamiyeden araçla gelip çatışan birileri var. İçeri girmeye çalışanlarla özel güvenlik birimleriyle çatışma çıktığı belirtiliyor. Özel Harekat birliklerinin de olay yerine gittiği kaydediliyor. Ankara Valiliği detaylı bir açıklama yapacak.


    SON DAKİKA ANKARA TUSAŞ HABERLERİ: || Ankara TUSAŞa canlı bombalı terör saldırısı Dakika dakika son gelişmeler

    DEZERFORMASYONLA MÜCADELE MERKEZİ'NDEN AÇIKLAMA

    Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'nin X hesabı üzerinden yapılan paylaşımda, 'Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ. (TUSAŞ) Ankara Kahramankazan tesislerinde yaşananlar ile ilgili resmi kaynaklardan yapılacak açıklamaları dikkate alınız. Asılsız iddialara itibar etmeyiniz.' ifadelerine yer verildi.

    NATO'DAN İLK AÇIKLAMA

    NATO Genel Sekreteri Mark Rutte, Ankara'daki saldırıyı kınayarak "Ankara'da ölü ve yaralılara ilişkin haberler endişe verici. NATO, Müttefikimiz Türkiye'nin yanındadır. Terörizmin her türlüsünü şiddetle kınıyoruz ve gelişmeleri yakından izliyoruz" dedi.

    BOMBALI SALDIRI İDDİASI

    CNN TÜRK Haber Merkezi'ne ulaşan ilk kısıtlı bilgilere göre, TUSAŞ'ın Ankara, Kahramankazan ilçesindeki tesislerinin nizamiye çevresinde silahlı çatışma yaşandı. 


    SON DAKİKA ANKARA TUSAŞ HABERLERİ: || Ankara TUSAŞa canlı bombalı terör saldırısı Dakika dakika son gelişmeler

     

    Oldukça yoğun güvenlik önlemlerinin ve binlerce çalışanın olduğu tesise, emniyet ekipleri ve sağlık ekipleri de sevk edildi.

     

    Bir bombalı saldırı iddiası da var ancak bu henüz teyit edilmiş bir bilgi değil.


    SON DAKİKA ANKARA TUSAŞ HABERLERİ: || Ankara TUSAŞa canlı bombalı terör saldırısı Dakika dakika son gelişmeler

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow