hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Siyasette ''Belediye borçları'' tartışması

    KAYNAKCNN TÜRK

    Siyasette belediye borçları tartışması sürüyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın CHP'li belediyelerin SGK primi borçlarına yönelik açıklamalarına, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'den yanıt geldi. Özel, "O para halktan kesilecek," dedi. Borçlular arasında 3. sırada olan İstanbul Büyükşehir Belediyesi de borç bizim değil, şirketlerimize ait açıklamasında bulundu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    BELEDİYELERİN PRİM BORCU TARTIŞMASI

    Vedat Işıkhan "Bugün itibarıyla belediyelerin prim borçları toplam 96 milyar liraya ulaşmış durumda ve bu borcun yüzde 80'i belediye şirketlerine aittir." ifadelerini kullandı.

    Özgür Özel: "AK Parti olsun, MHP olsun, CHP olsun. Sosyal sigorta ödemeyen kişi bunu zimmete mi geçirmiş, millete mi harcamış ona bakmak lazım." dedi.

     ''O PARA BELEDİYEDEN KESİLİNCE HALKTAN KESİLECEK''

    ''En çok SGK borcu hangi belediyeye ait?" Bu soru, siyasiler arasında yeni bir tartışmanın fitilini ateşledi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın açıklamasının ardından CHP Genel Başkanı Özgür Özel'den yanıt geldi.

    Özgür Özel: "Bir belediye bütçeyi doğru yönetmiştir, yanlış yönetmiştir, o döneme bakmak gerek. Sosyal Güvenlik Kurumu'na o parayı ödemedi diye belediyelerin üstüne gidiyorlar ama o para oradan kesildiğinde bu teyzenin kursağından kesilecek." şeklinde konuştu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ''ŞİRKETLERİMİZİN SGK BORCU 2.4 MİLYAR LİRA''

    Bakan Işıkhan'ın prim borcu listesinde ilk üç sırayı Ankara, İzmir ve İstanbul başı çekiyor. Özgür Özel de, en çok borcu bulunan belediyelerin AK Parti'den alınanlar olduğunu söylemişti. 3 milyar 300 milyon lira prim borcu olan İstanbul Büyükşehir Belediyesi de o tartışmalara açıklamayla dahil oldu.

    İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin vergi ve SGK borcunun bulunmadığına dikkat çekilen açıklamada, borçların belediye şirketlerine ait olduğunun altı çizildi. "Şirketlerimizin SGK borcu 2.4 milyar TL. 2019’da devraldığımız SGK borcumuzsa 361 milyon TL" denildi.


     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow