hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bakan Güler sınır ötesi operasyonları değerlendirdi: ''Terör koridoru parçalandı''

    KAYNAKMert Can Gülmez | CNN TÜRK

    Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, terörle mücadele kapsamında Irak ile yapılan iş birliğine ilişkin konuştu. Yapılan iş birliği sonrası bölgede teröristlerin çözülme sürecine girdiğini belirten Bakan Güler, PKK'ya yönelik sınır ötesi harekât için ise belirlenen bir takvim olmadığını bildirdi. "Türk Silahlı Kuvvetlerimiz her an hazır ve ihtiyaç duyduğu her an operasyon yapıyor" ifadelerini kullandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    BAKAN GÜLER, SINIR ÖTESİ OPERASYONLARI DEĞERLENDİRDİ

    Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Al Jazeera'ya konuştu. Irak ve Suriye'de oluşturulan güvenlik koridoruyla terör koridorunun parçalandığını kaydeden Bakan Güler, Irak'ın kuzeyinde kilidin kapanmasıyla birlikte bölgeden teröristlerin tamamen temizlenmesinde kararlı olduklarını ifade etti. Irak ve Suriye sınırları boyunca güvenlik koridoru oluşturma kararlılığında olduklarını belirtti.

    IRAK'LA TERÖRLE MÜCADELE İŞ BİRLİĞİ

    Peki, Irak'la terörle mücadelede atılan ortak adımların sonucu ne? Bakan, özellikle terörle mücadeledeki iş birliği sonrası terör örgütü PKK'daki çözülme sürecinin arttığına dikkat çekti;

    "Terörle mücadelede iş birliği, Irak’ın kuzeyinde terör örgütü PKK tarafından yerinden edilmiş köylülerin güvenlik ve huzuru için de elzemdir. Tüm bunların sonucunda Irak Devleti de ilk kez PKK’yı sadece Türkiye’nin değil kendi problemi olarak da görmeye başladı. PKK terör örgütünün Irak tarafından 'yasaklı örgüt' ilan edilmesi yönünde alınan kararı memnuniyetle karşılıyor, en kısa sürede 'terör örgütü' olarak ilan edilmesini bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    YENİ SINIR ÖTESİ HAREKATI OLACAK MI?

    Bakan Güler, yaz aylarında sınır ötesi harekât kapsamında bir takvim var mı sorusunu da cevapladı. "Bu konuda özellikle belirlenen bir takvim yok" dedi.

    Temennilerinin Suriye ile gerçekçi bir zeminde yeni bir sürecin başlatılması olduğunu belirten Bakan Güler, "Operasyonlarımızın, Suriye’nin toprak bütünlüğüne katkı kapsamında değerlendirilmesi gerek" dedi. Bakan Güler, ABD'nin PKK/YPG ile iş birliğinin müttefiklik ruhuna uymadığını belirtti. Amacın DEAŞ’la mücadele ise iş birliğinin teröristlerle değil, müttefiklerle yapılması gerektiğinin altını çizdi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow