hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Sınırda kaçak geçişlere önlem artıyor

    Sınırlarda kaçak geçişlere karşı tedbirler artarak devam ediyor. Ağrı'dan başlayıp Hakkâri’ye kadar uzanan beton duvar örme çalışmalarında 295 kilometrelik bölümün 145 kilometresi tamamlandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Üretilen beton bloklar, iş makineleriyle tek tek sınır hattına yerleştiriliyor. Bu çalışma, kaçak girişleri önlemek için.

    2 yıl önce Ağrı'dan başlayıp Hakkari'ye kadar uzanan beton duvar örme çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. Duvar örme çalışmalarında Van-İran sınır hattındaki 295 kilometrelik bölümün 145 kilometresi tamamlandı.

    Sınırda kaçak geçişlere önlem artıyor

    3 metre yüksekliğindeki beton bloklar, iş makineleriyle tek tek sınır hattına yerleştiriliyor. Duvarların üzerine 3 metrelik jiletli teller çekiliyor, bir yanda da hendekler açılıyor.

    Van-İran sınırındaki beton duvarın yıl sonuna kadar duvar uzunluğunun 180 kilometreye çıkarılacağı, geri kalan 115 kilometrelik bölümün ise gelecek yıl tamamlanması hedefleniyor. Diğer yandan sınırda jandarma ve özel harekat polisleri de gece gündüz demeden çalışıyor. Gerekli güvenlik önlemlerinin alınmasıyla, 2023'ün ilk 5 ayında 39 bin 773 düzensiz göçmenin Van üzerinden yurda girişi engellendi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow