hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Sigorta şirketlerine yakın takip! Ödemeler sorunlu mu?

    Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından hasar gören konut ve üretim tesislerinin sigorta ödemeleri önem kazandı. Sigorta şirketlerinin ödeme yapmaması durumunda Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu ile CİMER’e şikayet yolu açıldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    11 ili etkileyen depremin ardından sigorta işlemleri ve hasar ödemelerine dair süreçler merak edilen konular arasında geliyor. Sigorta şirketlerinin hasar ödemesi yapmaması durumunda Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu ile CİMER’e şikayet yapılabiliyor. Kahramanmaraş merkezli deprem can kayıplarının yanı sıra, büyük maddi zararlara da neden oldu. Hasar sadece apartmanlarda değil, üretim tesislerinde de var.

    Sabah Gazetesi, tesis sahiplerinin hasar ödemesi taleplerine sigorta şirketlerinin cevap vermediği iddialarını gündeme taşıdı. Böyle bir durumla karşılaşılması halinde, Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu’na şikayette bulunulabiliyor.

    Kurum Başkanı Mehmet Akif Eroğlu, şikayet başvurularında artış gözlemlemediklerine dikkat çekerek poliçede belirtilen dışında bir uygulama olması durumunda vatandaşlar CİMER ve kurumumuza şikâyette bulunabilir.

    Eroğlu, “Konutta deprem teminatı vermemişse varmış kabul edilmeli. Şirketler ve üretim tesislerinde poliçenin içeriği çok değişken” diye konuştu.

    Şirketler ile sigorta kuruluşları arasında uyuşmazlıklar olursa bu durumda hem hukuki yol açık hem de Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun lisans iptaline varan yaptırım yetkisi var.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bu arada Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Mahmut Şahin ise, deprem bölgesi çevresindeki illerde sigorta firmalarının araç ve konut sigortası yapmak istemediğine dönük şikayetler aldıklarını da söyledi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow