hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Siber zorbalık AK Parti'nin gündeminde! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan cezasızlık algısı için çalışma talimatı

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    KAYNAKCNN TÜRK

    Türkiye'nin yüreğini yakan cinayetler ve cezasızlık algısı AK Parti MYK’sın gündeminde yer aldı. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'un katıldığı toplantıda infaz rejimine dair atılabilecek adımlar gündeme geldi. Toplantıda sosyal medyadaki siber zorbalık fiilleri de masaya konuldu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    AK Parti Merkez Yürütme Kurulu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı. Toplantıya Adalet Bakanı Yılmaz Tunç da katıldı. Toplumdaki cezasızlık algısının nasıl giderileceğine dönük değerlendirmeler yapıldı.

    Edinilen bilgiye göre Cumhurbaşkanı Erdoğan, Adalet Bakanı Tunç’tan infaz konusunu çalışmasını istedi. Erdoğan, “Cezasızlık algısını ortadan kaldırmak için ne gerekiyorsa hep beraber yapalım” ifadelerini kullandı.

    AK Parti MYK’sında infaz rejiminde yapılacak düzenlemeye ilişkin öneriler de gündeme geldi. Öne çıkan fikirler arasında suç işleyenlerin aldıkları ceza ile orantılı şekilde mutlaka hapse girmesi gerektiği, denetimli serbestliğin standart olmaktan çıkarılması, hükmün açıklanmasının geri bırakılması uygulamasının gözden geçirilmesi var.

    Toplantıda, İstanbul’da yaşanan kadın cinayetlerinin ardından maktul aileleri ile görüşen kurmaylar izlenimlerini anlattı.

    Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın olayın akli dengesi yerinde olmayan birinin eylemi olarak geçiştirilemeyeceğine dikkat çekerek, “İhmali-kusuru olan varsa üzerine gideceğiz. Biz Adalet ve Kalkınma Partisiyiz. Adaleti yerine getirmemiz lazım” mesajı verdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Sosyal medyadaki siber zorbalık da AK Parti’nin gündeminde yer aldı. Telegram-Discord-TikTok gibi uygulamalarda çeşitli suçların işlendiği belirtildi. Bu uygulamaların suç işleyenlerin IP adresi paylaşmaktan imtina ettiği tespiti paylaşıldı. Erdoğan’ın kurmaylarına sosyal medya mecralarına dönük tedbir alınması gerektiğini hatırlattığı öğrenildi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow