hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Discord neden kapandı, neden yasaklandı, ne zaman açılacak? DİSCORD ERİŞİM ENGELİ!

    Discord neden kapandı, neden yasaklandı, ne zaman açılacak DİSCORD ERİŞİM ENGELİ
    expand
    KAYNAKCnnturk.com

    Tartışmaların odağındaki "Discord" isimli sosyal medya platformuna erişim engeli getirildi. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, "Discord isimli sosyal medya platformuna Türkiye'den erişimin engellenmesi kararı verilmiştir" açıklamasında bulundu. Discord ne zaman açıklacak? sorusu ise 9 Ekim Çarşamba günü sabah saatlerinde Discord uygulamasını kullanmaya çalışanlar tarafından araştırılıyor. Peki, Discord kapandı mı, ne zaman açılacak? İşte Discord'a erişim engeli ile ilgili detaylar.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Son dönemde artış gösteren sosyal medya ve dijital mecralardaki suçlara ilgili Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'tan sosyal medya platformları ve ağ sağlacılara içerik uyarısı geldi. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Discord isimli sosyal medya platformunda 5651 Sayılı "İnternet ortamında yapılan yayınların düzenlenmesi ve bu yayınlar yoluyla işlenen suçlarla mücadele edilmesi" hakkında kanunun 8/1 maddesinde yer alan "çocukların cinsel istismarı ve müstehcenlik" suçlarının işlendiğine dair yeterli şüphenin bulunduğunu belirtti.

    Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının talebi üzerine de harekete geçildiğini aktaran Tunç, Ankara 1. Sulh Ceza Hakimliğince söz konusu sosyal medya uygulamasının tüm yayınlarının içerikten çıkartılarak belirtilen URL adreslerine Türkiye'den erişimin engellenmesi kararı verildiğini kaydetti. Geleceğin teminatı gençleri ve çocukları sosyal medyanın ve internetin suç teşkil eden zararlı yayınlarından korumakta kararlı olduklarını vurgulayan Tunç, "Toplumsal yapımızın temelini sarsmaya yönelik girişimlere asla müsaade etmeyeceğiz." ifadesini kullandı.

    DİSCORD NEDEN KAPATILDI?

    Discord uygulaması üzerinden suç teşkil eden pek çok olayın gündeme gelmesiyle birlikte kurgu ve gerçek olanların ortaya çıkarılması adına detaylı bir inceleme başlatılmıştı. Telegram ve Discord platformlarında aktif olan "C31K" isimli grubu yöneten ve "Hz. Ebu Cehil" takma adıyla bilinen kişinin, E.K. adlı bir çocuk olduğunu tespit etti. Kimliği belirlenen 2 çocuk muhafaza altına alındı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    DİSCORD NEDİR, NE ZAMAN AÇILACAK?

    Discord’un ne zaman açılacağı konusunda henüz resmi bir açıklama yapılmamıştır. Discord, topluluk kurma için tasarlanmış bir Amerikan anlık mesajlaşma ve dijital dağıtım platformudur. Aralık 2020 tarihi itibarıyla 300 milyondan fazla kayıtlı kullanıcısı ve aylık 140 milyon aktif kullanıcısı vardır. Discord Windows, macOS, Linux, iOS, Android ve Web tarayıcısı üzerinde çalışabilmektedir.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow