hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Savaş büyüyor, ABD ateşkeste samimi mi?

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    KAYNAKCNN TÜRK

    İsrail'in Gazze'deki katliamı Lübnan'a taşındı. Savaş her geçen gün yayılıyor. İsrail Ordu Sözcüsü Hagari, son 3 günde Lübnan'da 2 binden fazla Hizbullah hedefini vurduklarını açıkladı. Peki ABD ateşkes çağrılarında samimi? Haberimizde.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İsrail hava saldırısı başlattı, Lübnan'da onlarca kişi hayatını kaybetti. Hizbullah'tan da cevap gecikmedi. Mossad'ın üssü füze ile hedef alındı.

    Tepav Dış Politika Program Direktörü Gülru Gezer konuyla ilgili, “İsrail’in amacı bölgede kendisine tehdit gördüğü tüm unsurları ortadan kaldırmak ve kendisi için güvenli bir alan yaratmak. Böyle bir yaklaşım sergilediği müddetçe bugün Hamas, Hizbullah var yarın başka örgütler çıkar daha fazlası çıkar” ifadelerini kullandı.

    Savaş büyüyor, ABD ateşkeste samimi mi

    İsrail Genelkurmay Başkanı, Lübnan’a "kara saldırısı manevrasına hazırlandıklarını" belirtti. Bu ihtimal giderek güçleniyor.

    “Yapabilir mi yapar, başarı elde eder mi işte esas soru o, durumun daha da kötüleşmesini mi sağlar yoksa 1701 sayılı kararın uygulanması için bir ortam oluşur mu bunların hepsi çok büyük soru işareti. Bir kara operasyonu düzenlese bile bir başarı elde etmesi söz konusu değil.”

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Savaş büyüyor, ABD ateşkeste samimi mi

    ABD ve Fransa'nın öncülüğünde 10 ülkeden İsrail-Lübnan sınırında 21 günlük acil ateşkes çağrısı geldi. Peki ABD soykırıma destek verirken bu çağrısında samimi olabilir mi?

    “Uluslararası toplum bir takım Avrupa ülkeleri ve Arap ülkeleri bir araya gelip ve artık durumun ciddiyetini anlayıp Netanyahu’nun durmak istemediğini anlayıp öyle bir niyetinin olmadığını anlayıp böyle bir hamlede bulundular. Netanyahu’yu engellemek için gereken adımların atılması gerekir.”

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow