hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Sanayici nitelikli iş gücü arıyor

    ASO Başkanı Nurettin Özdebir döşemeciden, ahşap işçiligine ve kaynakçıya kadar sanayide pek çok alanda iş gücüne ihtiyaç olduğuna dikkat çekti. Ama bu noktada sıkıntılar yaşandığını söyledi. "Türkiye'nin insan kaynağını planlaması lazım'' dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Dösemeciden, ahsap isciligine, kaynakçıdan CNC operatorüne kadar sanayide pek çok alanda iş gücüne ihtiyaç var. Mesaj ASO Başkanı Nurettin Özdebir'den geldi. Özdebir ''aslında iş var ama nitelikli işçi bulunamiyor'' vurgusu yaptı.

    Ekonomi Muhabirleri Derneği Yönetim Kurulu'nu kabul eden Özdebir sanayicinin nitelikli işçi bulma konusunda sıkıntı yaşadığını belirtti ve ''Türkiye'nin insan kaynagini planlamasi lazim '' dedi.

    Özdebir nitelikli iş gücünün önemini '' mavi yaka olarak calisan muhendisten daha yuksek maaş alan da var sektörde ''diye özetledi ve iş arayanlara eğitimler konusunda çağrıda bulundu.

    Ankara'da özellikle organize sanayi bölgelerindeki fabrikalarda pek çok işçi arandığını ifade eden Özdebir müracatların farklı şekillerde yapılabileceğini ifade etti. O başvuru noktalarından biri İŞKUR. Bir diğeri OSB'lerde kurulan istihdam ofisleri ve ASOSEM.

    ASO Başkanı eğitimlerde ise bazı kurslar suresince gunluk 108 tl verildiğini ifade etti. Bu eğitimlerin ardından da kabiliyete göre farklı maaşlar verildiğini vurguladı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow