Sakarya'da bungalov ev vurgunu
Akıllara durgunluk veren bir dolandırıcılık haberi var sırada. Dolandırıcılar, Sakarya'da 84 hissedarlı arsaya sahte imzalarla onlarca bungalov yerleştirip işletme kurdu. Arsa hissedarları ise durumu aylar sonra fark etti. O mağdurlardan biri CNN TÜRK Muhabiri Merve Tokaz ile kameraman Yasin Kamaloğlu'na konuştu.
Başkalarına ait arsalara bungalov yerleştirdiler. Parsel sahiplerinin ruhu duymadan aylarca işlettiler. "Bu kadarı da olmaz" denilen dolandırıcılık olayının adresi Sakarya.
Dolandırıcılar binlerce metrekarelik arsayı gözlerine kestirdi. Mağdurlar asıl şoku İmar Müdürlüğü'ne gittiklerinde yaşadı. Dolandırıcıların sahte imzalar kullandıkları ortaya çıktı.
“Ruhsat müdürü ile görüşmeye gittim, kendisi ruhsatların verildiğini bu saatten sonra ruhsatların iptal edilemeyeceğini, İmar Müdürlüğü’ne yıkım ile ilgili dilekçe verdiğimde buy yapıların yıkılacağını söyledi.”
O başvuruda yıkım kararı çıktı ancak ticari faaliyetler devam ediyor. “Baktım ki yıkım kararı çıkmıyor buralarda ticari faaliyetlerine devam ediyorlar. Mağdur ettiler, biz yine kanuni yollardan hakkımızı arayacağız.”
Mağdurlar ve avukatları, 2 yıldır kendilerine ait arsalar için hukuk mücadelesi veriyor.
Avukat Gizem Gonce konuyla ilgili, “Oldukça büyük mağduriyet var çünkü kendi arsalarında bungalov olmasından dolayı oraları kullanamıyorlar. Bunları kullanan kişiler de bundan mali bir gelir elde ediyorlar. Bu mağduriyet gün geçtikçe devam ediyor ve birçok yerde sahte imzalarla bungalovları koyan insanların olduğunu biliyoruz” ifadelerini kullandı.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Dikkat! Bir anda başlayacak çok kuvvetli yağacak... Meteoroloji'den sağanak alarmı
SON DAKİKA HABERİ: Tuzla'da arıtma tesisinde patlama
YENİ AFAD DEPREM HARİTASI : AFAD deprem haritası yenilendi! Türkiye'de deprem riski en az iller neresi? Hangi illerde deprem riski yüksek? AFAD Türkiye Deprem Haritası!
Son Dakika... 'Yenidoğan çetesi' duruşmasında son durum ne?
Pençe- Kilit şehidi son yolculuğuna uğurlandı