hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    ROKETSAN Genel Müdürü İkinci CNN TÜRK'e konuştu: Türkiye'nin Çelik Kubbesi hangi aşamada?

    KAYNAKCNN TÜRK

    Türkiye'nin yerli ve milli hava savunma sistemi Çelik Kubbe'nin vurucu timleri özellikleriyle dikkat çekiyor. Alçak irtifadan uzun irtifaya kadar birçok kritik sistemi bünyesinde barındıran ROKETSAN'ın Genel Müdürü Murat İkinci ise CNN TÜRK'e konuştu. İkinci, en kritik parçası olan SİPER-2 füze sisteminin ise test çalışmalarının sürdüğünü kaydetti. Detaylar CNN TÜRK Muhabiri Paşa Alyurt'un özel haberinde.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Türkiye'nin kendi hava savunma sistemi 'Çelik Kubbe' için birçok savunma firması yoğun mesai yürütüyor. ASELSAN, ROKETSAN, TÜBİTAK SAGE ile makina ve kimya endüstrisi kurumları iş birliği sürdürüyor.

    Çelik Kubbe’nin en kritik unsurlarını geliştiren ROKETSAN kapılarını CNN TÜRK'e açtı. Çelik Kubbe'deki ürünlerin son durumuna ilişkin süreci ROKETSAN Genel Müdürü Murat İkinci, CNN TÜRK'e anlattı. Sistemde yer alacak ana unsurlara ilişkin önemli ayrıntılara değindi.

    - "Hava savunma unsurlarının bir arada çalışmasını öngören bir altyapı içeriyor. En önemli vurucu gücü bileşenlerle üretilen hava savunma füzelerimiz, lazerli hava savunma ve portatif hava savunma sistemleri oluşturuyor. Çelik Kubbe'nin bu ana unsurlarının hepsinin geliştirme ve test süreçleri tamamlanmış, seri üretime geçmiş ürünler. Burada tek eksiğimiz SİPER'in BLOK 2 füzesi. SİPER'in iki tane vurucu gücü var. Bir tanesi BLOK 1 füzesi ki, BLOK 1 şu anda envanterde. BLOK 2 füzesinin de çok yakın zamanda testlerini yaptık. Test süreci halen devam ediyor"

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Proje kapsamında sadece karada değil, Mavi Vatan'da da önemli hava savunma füzesi sistemlerinin geliştirildiğini kaydeden İkinci, Milli Dikey Atım Sistemi'ne dikkat çekti.

    "MİDLAS hava savunma dediğimiz zaman, sadece ana karayı savunan bir savunma sisteminden bahsetmiyoruz. Gemilerimizin üzerinde çok yetenekli radarlar, hava savunma sistemleri, füzeleri oluyor. Mavi Vatan da olmak üzere mobil bir savunma sistemi olarak gemilerimizde MİDLAS entegrasyonuyla beraber görev yapabilecek hale geliyor"

    İkinci, hava savunma sistemleri üzerine yeni çalışmaların devam edeceğini ifade etti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow