hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Özel, Akşener ile görüşecek mi?

    CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Ekrem İmamoğlu'na partiyle ilgili meselelerde akıl danıştığını, ancak arada bir vesayet ilişkisinin olmadığını söyledi. Özel, Akşener ile henüz görüşme planı yapmadıklarına dikkat çekerek "Biz bir telefon açıp sorabiliriz" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    CHP Genel Başkanı Özgür Özel, bir internet haber sitesine konuştu. Yerel seçimlere iş birliği yapmadan girmenin CHP için felaket senaryosu olmadığını kaydetti ve “Bu durumda da İstanbul ve Ankara’yı kazanabiliriz” ifadelerini kullandı.

    İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’le henüz görüşme planlamadığını anlatan Özgür Özel, “Meral Hanım’dan bir talep gelmezse biz de bir telefon açıp nasıl yapalım diye sorabiliriz. Uygun görürse yapıcı bir süreci başlatacağız” dedi.

    Özel, tek başına kazanılamayacak yerlerde belediyenin kaybedilmesinin Türkiye’ye kaybettirmek anlamına geleceğini ifade etti.

    Özgür Özel, HDP eş genel başkanları ile görüştükten sonra meseleyi parti meclisine açacağını, görüşmelerinin de şeffaf olacağının altını çizdi.

    CHP Genel Başkanı Özel, tüzük kurultayı için hukuki sürecin başlatılmadığını belirterek il başkanlarının 2024 Mayıs’ında tüzük kurultayı yapılması yönünde talebinin olduğunu açıkladı.

    Belediye başkan adaylarını belirleme işini aralık ayında bitirmek istediklerini vurgulayan Özel, “Ben bir mutlak ön seçimi milletvekilliği için söylüyorum” dedi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow