hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Onlarca ismi yapay zeka ile dönüştürdü

    KAYNAKCNN TÜRK

    Sanatçı Alper Yeşiltaş, tarihe iz bırakan isimleri yapay zekayla resmetti. "Hiçbir Şey Olmamış Gibi" isimli projesinde sanatçıların bugünkü görünüşlerini resmeden Alper Yeşiltaş, projesini CNN TÜRK muhabiri Merve Tokaz ile kameraman Sercan Sever'e anlattı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Alper Yeşiltaş, tarihe adını yazdıran onlarca ismi ''As İf Nothing Happened'' yani Hiçbir Şey Olmamış Gibi projesi adı altında yapay zekayla resmetti.

    Alper Yeşiltaş, bu gerçekliği nasıl yakaladığını ve yeni projeler hakkında, “Merak ettiğim ve sevdiğim kişileri tekrar karşımda görmek istedim ve bu şekilde ortaya çıktı. Özellikle son zamanlarda yapay zeka tabanlı uygulamalarla özellikle gerçek insan yüzlerinin oluşturulması söz konusu oldu. Bende bunlarla haşir neşir olarak bir proje ürettim. Kullandığımız yazılım var bu konu ile alakalı. Burada bizim yapmaya çalıştığımız şey 10 tane katmanı bir iz bırakmadan tek bir realistik portre fotoğrafına dönüştürmek. Her ürettiğim fotoğraf farklı zamanlar aldı. Ama yaklaşık bir ay gibi bir sürede bu hale geldiğini söyleyebilirim. Genel anlamda çok pozitif bir yorum aldığımı ve bundan cesaretlendiğimi söyleyebilirim. Daha da kapsamlı daha da gerçekçi bir yazılım üretmek istiyoruz. Bununla alakalı da çalışmalarımız sürüyor.” ifadelerini kullandı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow