4 sınır kapısı daha yolcu trafiğine kapatıldı
Koronavirüs tehdidine karşı sınır kapılarında sivil geçişler durduruluyor. İlk aşamada İran sınırında geçişlere kapatılmıştı. Gürcistan'a açılan 3 kapı ve Kilis'ten suriye'ye geçişlerin yapıldığı 2 sınır kapısı için de aynı karar alındı.
Koronavirüs salgını nedeniyle her alanda önlemler artırıldı. Virüsün yurt dışından gelme olasılığının önüne geçmek için sınır kapılarında da bir dizi tedbir alındı.
Ticaret Bakanlığı genelgesi kapsamında, Türkiye ile Gürcistan arasındaki 3 kapıdan önce Sarp Sınır Kapısı'ndan sivil geçişler durdurulmuştu. 3 gün sonra kalan 2 kapı daha, Aktaş ve Türkgözü Sınır Kapıları için aynı karar alındı.
Kilis'ten Suriye'ye açılan Öncüpınar ile Çobanbey Sınır Kapıları koronavirüs tedbirleri kapsamında ticari araçlar dışında tüm sivil giriş- çıkışlara kapatıldı.
Kararla Suriye ile ticaret yapan iş insanları, bayramı ülkelerinde geçirmek isteyen Suriyeliler, ticari amaçlı olarak günübirlik giriş - çıkış yapanlar ile Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı Bölgelerine haber amaçlı giriş - çıkış yapan gazetecilerin geçişlerine de izin verilmeyecek. Kapılardaki TIR geçişine ise herhangi bir kısıtlama getirilmedi.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
ÖGG SONUÇLARI SORGULAMA TARİHİ: ÖGG sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?
İstanbul’da büyük deprem senaryosu: 34 bin bina hasar görecek
YENİ AFAD DEPREM HARİTASI : AFAD deprem haritası yenilendi! Türkiye'de deprem riski en az iller neresi? Hangi illerde deprem riski yüksek? AFAD Türkiye Deprem Haritası!
Dikkat çeken çalışma: Harita yayımlandı! İstanbul ve Marmara kıyılarındaki tsunami risk alanları belirlendi
6.2'lik depremi sonrası çarpıcı sözler: Zemin ve eviniz sağlamsa; rahat uyuyabilirsiniz