hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Milliyetçi Hareket Partisi kampa giriyor

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    MHP lideri Devlet Bahçeli, partisinin il ve ilçe yöneticilerini Antalya'da kampa alıyor. Üç günlük kampta AK Parti ile yapılacak ittifak ve MHP'nin 12'nci Olağan Kurultayı ele alınacak. Bahçeli, parti teşkilatından süreci tabana anlatmasını isteyecek.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İttifak çalışmaları, uyum yasaları ve kurultay hazırlıkları Milliyetçi Hareket Partisi, tüm bu başlıkları değerlendirmek üzere kampa giriyor. İki hafta önce milletvekilleri ve MYK üyelerini Kızılcahamam'da toplayan MHP lideri,partisinin il ve ilçe yöneticileriyle Antalya'da  bir araya gelecek. Başkanlık divanı üyelerinin de tam kadro hazır bulunacağı kampa yaklaşık bin 200 partili katılacak.

    Öncelikli gündem ise AK Parti ile kurulacak ittifak arayışı. MHP yönetimi, parti teşkilatına ittifaka neden ihtiyaç duyulduğunu, yeni sistemin gereklerini ve ittifak modelinin nasıl şekillendiğini anlatacak. Bahçeli kampta, parti teşkilatına MHP'nin kırmızı çizgilerinden vazgeçmediğini, tüm adımların ülke menfaatleri için atıldığını, partinin tüzel kimliğinin korunduğunu vurgulayacak. İttifakı tabana anlatmalarını isteyecek. 

    18 Mart'ta gerçekleştirilecek 12. Olağan Büyük Kurultay da kampın gündeminde olacak. Partinin kurultaydan güçlenerek çıkacağı mesajı verilecek ve teşkilata bazı uyarılarda bulunulacak. Hiçbir tahrik ve kışkırtmaya, özellikle sosyal medyada yer alan iddialara itibar edilmemesi istenecek. 

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bahçeli'nin MHP'nin kapısının gönlünde vatan ve millet sevgisi olan herkese açık olduğunu vurgulaması ve tabandaki kırgınlıkların giderilmesi için adım atılması talimatı vermesi de bekleniyor. Üç ayrı oturumda gerçekleştirilecek kamp, Pazar günü MHP liderinin kapanış konuşmasıyla sona erecek. 

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow