Mevsimsel değişim hastalıkları tetikliyor
Doğanın uyanışını simgeleyen bahar ayları, her ne kadar içimizi neşeyle doldurmaya başlasa da, alerjisi ve astımı olanlar için bu dönem kâbusa dönebiliyor. Çünkü polenler nedeniyle alerjiler tetikleniyor. Peki, bu dönemde nelere dikkat etmek gerek? Cevabı CNN TURK muhabiri Sema Akbulut ve kameraman Mehmet Bulut'un haberinde.
Kimi nefes alamamaktan, kimi öksürükten, hapşırıktan şikâyetçi. Şikâyetler farklı olsa da hastalık sebebi aslında aynı. Mevsimsel değişim.
Sağlık Bilimleri Üniversitesi'nden göğüs hastalıkları uzmanı Prof. Doktor Erdoğan Çetinkaya alerjik astıma dikkat çekiyor.
Göğüs hastalıkları uzmanı Prof. Dr. Erdoğan Çetinkaya, "Özellikle polen alerjisinin tetiklediği hasta gruplarında bu dönemde yakınmalar daha fazla tetikliyor buna dikkat etmek gerekiyor. Özellikle alerjik astım bununla birlikte gelen alerjik ring dediğimiz hastalıklar daha fazla daha sık görmeye başladık." uyarısında bulundu.
Hastane koridorları bu şikâyetler ile gelen hastalar ile dolu. Hastalığınızın daha da tetiklenmesini istemiyorsanız işte çözüm önerileri.
Dışarı çıkmanız gerekiyorsa maske takmanız sağlığınız için faydalı diğer bir öneri ise ev hanımları için geliyor.
Yastık yorgan seçiyorsanız elyaf olmasına dikkat etmelisiniz. Aynı şekilde tüylü perde ve halıdan da kaçınmanız gerekiyor.
SON DAKİKA
-
01. 46
Avusturya ve Macaristan göç için ittifak kuruyor
-
01. 23
İşte 6,2 büyüklüğündeki deprem anları...
-
01. 10
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kağıthane'de vatandaşlarla sohbet etti
-
00. 31
ARTÇI depremler listesi... Şu an deprem oldu mu? Az önce deprem nerede oldu? Şimdi deprem oldu mu?
-
00. 09
Vali Gül: 'Büyük deprem bekleniyor' paylaşımlara suç duyurusunda bulunulacak
-
00. 02
The Washington Post: "ABD, Kırım'a Rus toprağı diyecek"
EN ÇOK OKUNANLAR
6,2'lik depreme hamamda yakalandı! Peştamalla sokağa fırladı
YENİ AFAD DEPREM HARİTASI : AFAD deprem haritası yenilendi! Türkiye'de deprem riski en az iller neresi? Hangi illerde deprem riski yüksek? AFAD Türkiye Deprem Haritası!
İletişim Başkanlığı'ndan "deprem anında yapılmayacaklar" paylaşımı
Son Dakika Deprem Haberleri... İstanbullular Sokaklara Döküldü!
Son Dakika Deprem... İstanbul açıklarındaki depremde, İzmir, Balıkesir, Çanakkale ve Uşak da sallandı