hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Memurun fazla mesai ücreti belli oldu!

    KAYNAKCNN TÜRK

    Memurların saat başı fazla çalışma ücreti, yeni yılda yüzde 26,7 artacak. Saat başına fazla mesai ücretleri, yeni yılda 10 lira 10 kuruştan 12 lira 80 kuruşa çıkacak. Detaylar bütçede yer aldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Memurun fazla mesai ücreti belli oldu. Devlet memurlarının saat başına fazla mesai ücretleri, yeni yılda 10 lira 10 kuruştan 12 lira 80 kuruşa çıkacak. Memurların saat başı fazla çalışma ücreti, yeni yılda yüzde 26,7 artacak. 2024 yılında 10 lira 10 kuruş olan saatlik fazla mesai ücreti 1 Ocak 2025'ten itibaren 12 lira 80 kuruşa yükselecek.

    Bakanlıkların özel kalem müdürlüklerinde çalışan makam şoförleri dahil tüm personele ayda 90 saati, genel müdürlüklerin merkez teşkilatlarında görevli şoförlere de 60 saati geçmemek üzere yeni yılda 10 lira 70 kuruş yerine 13 lira 60 kuruş fazla mesai ücreti ödenecek.

    Harcırah kanunu uyarınca verilecek yurt içi gündelik ve tazminat tutarları da yeniden belirlendi. Yeni yılda TBMM Başkanı ve Cumhurbaşkanı Yardımcılarına ödenecek yurt içi gündelik tutarı ise 500 liradan 715 liraya yükselecek.

    MEMUR-SEN ise rakamları eleştirdi ve “Hissedilen gerçekleşen enflasyon rakamından bile daha düşük bir oranda artış kabul edilemez” denildi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow