hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Meclis açılıyor: Yeni yasama yılında hangi maddeler görüşülecek?

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    Yeni yasama 1 Ekim'de başlıyor. Yeni yasama yılında önemli birçok konu başlığı Meclis gündemine getirilecek. Peki, Meclis'te yeni yasama yılında ilk hangi teklif ele alınacak? En önemli gündem maddeleri neler olacak? Detaylar haberimizde...

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN GENEL KURUL'A SESLENECEK

    Yeni yasama yılının başlangıcı nedeniyle Cumhurbaşkanı Erdoğan, Meclis'te konuşma gerçekleştirecek. Erdoğan’ın konuşmasında, özellikle yeni anayasa konusunda bir defa daha çağrı yapması, ayrıca iç ve dış gelişmelerle ilgili önemli mesajlar vermesi bekleniyor. Salı günü Meclis'in açılışı nedeniyle Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş'un ev sahipliğinde resepsiyon da düzenlenecek.

    GENEL KURULDA ÖĞRETMENLİK MESLEK KANUNU GÖRÜŞÜLECEK

    Genel Kurul, yeni yasama yılının ilk mesaisini 2 Ekim çarşamba günü yapacak. İlk olarak öğretmenlik mesleği kanunu teklifinin görüşmeleri yapılacak. Ardından komisyonlarda görüşmeleri tamamlanan tüketicilerin korunmasına yönelik kanun teklifi ile 9. Yargı Paketi'nin görüşmelerine geçilecek.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ORTA VADELİ PROGRAM İÇİN DE MESAİ YAPILACAK

    Ayrıca 2025 bütçe teklifi, 17 Ekim'e kadar Meclis'e sunulacak. Bütçenin Plan ve Bütçe Komisyonu'ndaki görüşmeleri kasım ayı içinde, genel kuruldaki görüşmeleri ise aralık ayında tamamlanacak. Meclis, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz tarafından açıklanan 2025-2027 dönemi Orta Vadeli Program kapsamında kanuni düzenlemeler gerektiren reformlar için de mesai yapılacak.

    Öte yandan İsrail'in Lübnan'a yönelik saldırılarında siber saldırılar ön plana çıkmıştı. Bu kapsamda Türkiye, bilişim sistemlerinin alt yapısının güvenliğinin ve veri güvenliğinin sağlanması noktasında bir teşkilat yapısına gitmeye hazırlanıyor. İşte bu noktada da yasal bir çalışmanın gerçekleştirilmesi meclis gündeminde olacak.

    EMEKLİLİK SİSTEMİ VE REKABET KANUNU DA SUNULACAK

    Emeklilik sistemine yönelik düzenleme, iklim değişikliği ve karbon salınımı, rekabet kanunu, ruhsatsız silahlarla ilgili düzenlemeye gidilmesi de gibi konu başlıkları da Meclis'te görüşülecek maddeler arasında yer alacak.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow