hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    MEB’den okullara şiddetin önlenmesi genelgesi

    KAYNAKCNN TÜRK

    Milli Eğitim Bakanlığı’nca yeni eğitim öğretim dönemi öncesinde, okullarda akran zorbalığı ve siber zorbalığın da içinde bulunduğu her türlü şiddetin önlenmesine yönelik yeni tedbirler alındı. Bu kapsamda, bütün yöneticiler, okul ve kurumlarda şiddetin önlenmesine yönelik mevzuatın etkin uygulanması konusunda hizmet içi eğitime tabi tutulacak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Okullarda artan şiddet olaylarına yönelik tedbirler alındı. Milli Eğitim Bakanlığı, şiddetin önlenmesine yönelik yürütülecek çalışmalara yol gösterici olması amacıyla "okullarda şiddetin önlenmesi" konulu genelge yayımlandı.

    Bakan Yusuf Tekin'in imzasıyla, fiziksel, cinsel, duygusal ve psikolojik, ekonomik, siber ve dijital şiddet, akran zorbalığı, siber zorbalık gibi şiddetin her türlüsünün önlenmesine için okullara genelge gönderildi.

    MEB’den okullara şiddetin önlenmesi genelgesi

    Genelgede, özellikle göç, deprem, salgın hastalık gibi afet ve acil durumlarla mücadele dönemleri de dahil olmak üzere şiddetin önlenmesi ve mağdurun korunması için sunulan hizmetlerin devamlılığının esas alınması vurgulandı. Bu kapsamda, okul yöneticileri, şiddetin önlenmesine yönelik hizmet içi eğitime tabi tutulacak.

    Genelgede rehberlik konusunun da altı çizildi. Rehberlik araştırma merkezlerinin sorumluluk bölgesinde rehber öğretmeni olmayan okullarda, rehberlik ve psikolojik danışma hizmetleri bölümünün yıllık çalışma planında yer alan şiddetin önlenmesine ilişkin faaliyetler yürütülecek.

    Okul ve kurum müdürlüğünce eğitim ortamlarında şiddete neden olabilecek risk faktörleri tespit edilerek, öncelikli risk faktörlerine veya şiddetin etkilerine yönelik gerekli tedbirler alınacak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MEB’den okullara şiddetin önlenmesi genelgesi

    Ayrıca okul güvenliğiyle ilgili tespit edilen öncelikli durumlar, ivedilikle üst birim ve kolluk kuvvetlerine bildirilecek. Dijital ortamlarda çocukların güvenli alan becerilerinin, sanal okuryazarlıklarının geliştirilmesi ve gerçek sosyal ortama siber alan kaynaklı olumsuz davranışların aktarımının önlenmesi için çalışmalar yaygınlaştırılacak.

    Öte yandan açık öğretim öğrencileri de rehberlik psikolojik danışma hizmetlerinden yararlanacak.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow