hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Mart ayında reform adımları

    Cumhurbaşkanı Erdoğan, önümüzdeki iki haftada hukuk ve ekonomi reformunda atılacak adımları ayrı ayrı kamuoyuyla paylaşacak. Hukuk reformunda, İnsan Hakları Eylem Planı açıklanacak. Planda 9 amaç, 49 hedef ve 374 faaliyet yer alacak. Reformların ekonomi kısmında ise yatırım ortamının iyileştirilmesi için atılabilecek adımlar öne çıkıyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Reform sürecinde sona gelindi. Mart ayının ilk iki haftasında önce hukuk, ardından ekonomi alanında yapılacak reformlar kamuoyuna açıklanacak.

    Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2 Mart’ta Beştepe’de gerçekleştirilecek yeni atanan hâkim ve savcıların kura töreninde konuşacak. Bu törende Cumhurbaşkanı hukuk reformunun omurgası olan İnsan Hakları Eylem Planı’nı açıklayacak.

    EYLEM PLANININ ÇERÇEVESİ NASIL OLACAK?

    İnsan Hakları Eylem Planı 9 amaç, 49 hedef ve 374 faaliyet üzerine hazırlandı. Planda hem yargı süreçleri, hem medeni hukuk, hem de temel hak ve özgürlüklerin güçlendirilmesine ilişkin önemli unsurlar bulunuyor.

    Kolluk kuvvetlerine insan hakları eğitimi verilmesi, boşanma davalarının hızlı sonuçlanması, kadına karşı şiddetle mücadeleyi daha etkin hale getirecek düzenlemeler faaliyetler arasında yer alacak.

    VE EKONOMİ REFORMLARI

    Bir süredir hem işveren hem de işçi temsilcileriyle bir araya geliniyor. Piyasaların beklentileri alınıyor. Mart’ın ikinci haftasında ekonomi alanında da atılacak adımlar ele alınacak. Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan sosyal medya hesabından, "Makroekonomik istikrar politikalarını ve yapısal politikaları içeren "ekonomik reform" çalışmalarımızda sona geldik" ifadeleriyle paketin çerçevesini açıkladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ekonomi alanında yatırım ortamının iyileştirilmesine ilişkin yapılması gerekenler, yatırımcıların haklarının korunması için gerekli olan yasal düzenlemeler ile ticari davalarda yargı süreçlerinin hızlandırılması gibi başlıklar pakette öne çıkıyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow