hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Malatya’daki deprem artçı mı, öncü mü? Uzman isim CNN TÜRK’te yanıtladı

    Merkez üssü Malatya’nın Battalgazi ilçesi olan 5,2 büyüklüğündeki deprem bölgede büyük paniğe neden oldu. Peki bu deprem artçı mı yoksa öncü mü? Deprem Uzmanı Prof. Dr. Şükrü Ersoy CNN TÜRK canlı yayınında değerlendirdi. Mutlu Doğan Akbaş'ın haberi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    6 Şubat Kahramanmaraş depremlerinde ağır yıkım yaşayan kentlerden olan Malatya’nın Battalgazi ilçesinde 5,2 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Kahramanmaraş ve Şanlıurfa illerinde de hissedilen deprem bölgede büyük paniğe neden oldu. Peki bu deprem öncü mü yoksa artçı mı? Deprem Uzmanı Prof. Dr. Şükrü Ersoy CNN TÜRK canlı yayınında yanıtladı.

     Şükrü Ersoy’un açıklamaları şu şekilde;

    Hakikaten Malatya ve çevresinde 4’ü geçen depremler çok tedirgin edici. Bunlar 5’i geçen depremler olduğu için 4 büyüklüğündeki depremin 30 katı kadar daha fazla sarsıntı yaratır. Dolayısıyla depremin olduğu yeri de göz önüne alırsak Doğu Anadolu fay hattı üzerinde olduğunu görürüz. Ama Malatya enteresan bir yer. Çünkü hemen kuzeyinde de bazı faylar var ki Doğu Anadolu fayının dışındaki faylar bunlar. Bu bölgede çok sayıda deprem oluyor. 5’i geçen pek çok deprem var burada. Ama bu depremin Doğu Anadolu fayı üzerine düşmesi nedeniyle bunun bir artçı olduğunu kabul edebiliriz. Elbette 5,2’den sonra da art arda birkaç tane daha küçülerek depremler devam edebilir. Yani 4 - 4,5 büyüklüğünde depremler olabilir. Bu nedenle sizin de söylediğiniz gibi özellikle hasarlı binalardan uzak durmak gerekiyor. Çünkü hasarlı olduğu için bu büyüklükteki depremde bile yıkılması söz konusu olabilir.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow