hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kira sözleşmesi e-Devlet'te yapılacak

    KAYNAKCNN TÜRK

    Kiracı ve ev sahibine kolaylık sağlayacak e-Devlet’ten kira sözleşmesi uygulamasında son aşamaya gelindi. Yeni uygulama, kiracılar ve ev sahipleri için kısa sürede devreye alınacak. Yıl bitmeden de emlakçıların kullanımına sunulacak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Hazine ve Maliye Bakanlığı, kira sözleşmelerini e-Devlet üzerinden hazırlanmasına ilişkin çalışmasını tamamladı. Hizmet kısa süre içinde devreye alınacak. Açıklama, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’ten geldi.

    Kira sözleşmesi e-Devlette yapılacak

    Şimşek yaptığı açıklamada, "Vatandaşlarımız, e-Devlet Kapısı'yla kira sözleşmesi işlemlerini mekandan bağımsız, zaman ve belge maliyeti olmadan hızlı, kolay ve güvenilir şekilde yapabilecek. Uygulama, vatandaşların güvenilir bir devlet platformunda sözleşme oluşturmasına fırsat tanıyacak. Vatandaşlarımız kurumlara kira sözleşmelerini iletme yükünden de kurtaracak. Bürokrasi daha da azalacak. Ayrıca, Türkiye Gayrimenkul Değer Haritası'nın oluşturulması için veri temin edilecek” ifadelerini kullandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kira sözleşmesi e-Devlette yapılacak

    Bakanlık çalışmasına göre bu hizmet e-Devlet’te "Kira Sözleşmeleri başlığı ile verilecek. Ve 2 aşamalı devreye alınacak. İlk aşamada taşınmaz sahibi tarafından e-Devlet üzerinden hazırlanacak sözleşme kiracı tarafından yine e-Devlet üzerinden onaylanacak. Hizmetin 2’nci aşaması da yıl sonuna kadar kullanıma sunulacak. Böylece emlak danışmanları ve yetki verilen kişiler sözleşme hazırlayıp taşınmaz sahibi ve kiracının onayına sunabilecek. Hizmet ve kira sözleşmeleri zaman damgalı barkodlu belge olarak oluşturulacak ve belge doğrulama işlemi yapılabilecek.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow