hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kılıçdaroğlu'ndan Akşener'e yanıt yok: Nezaketsizlik yapamam

    İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in eleştirilerinin ardından gözler CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na çevrilmişti. Cumhuriyet Gazetesi'ne konuşan Kılıçdaroğlu cevap vermekten kaçındı. CHP lideri, "Akşener’in sözlerinin yorumuna dayalı soruları yanıtlarsam Sayın Akşener'e saygısızlık, nezaketsizlik yapmış olurum" demekle yetindi. Detayları CNN TÜRK Muhabiri Melike Görür aktardı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "YANIT NEZAKETSİZLİK, SAYGISIZLIK OLUR"

    İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in kendisine yönelik sözlerine karşılık, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ne söyleyeceği merak ediliyordu. CHP lideri cevap vermekten kaçındı. Cumhuriyet Gazetesi'ne konuşan Kılıçdaroğlu, "Akşener’in sözlerinin yorumuna dayalı soruları yanıtlarsam Sayın Akşener'e saygısızlık, nezaketsizlik yapmış olurum" demekle yetindi.

    KILIÇDAROĞLU'NDAN "İYİ PARTİ" VURGUSU

    Akşener geçtiğimiz seçimin muhasebesinin yanı sıra, "Önümüzdeki yerel seçimler için siyasi partilere herkes tek başına girsin" çağrısı da yaptı. Kılıçdaroğlu ise o çağrıya yanıt vermek yerine 2019 yerel seçimlerinde yapılan işbirliğini hatırlattı. 2019'un ittifak üyeleri ve seçmenlerinin ortak başarısı olduğunu söyledi. "Bu başarının en önemli nedenlerinden biri İYİ Parti'yle yapılan işbirliği. Saadet Partisi ve Demokrat Parti'nin de desteği son derece kıymetli" ifadelerini kullandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "GÜNLÜK KIZGINLIKLARA TESLİM OLMAYIZ"

    CHP lideri ayrıca, CHP seçmeni için cumhurbaşkanlığı seçiminin kaybedilmesinden sonra sandık boykotu çağrıları yapılmasını da değerlendirdi. "Siyaset bir anlamda geçmişten ders çıkarıp geleceğe odaklanma işidir. Dolayısıyla yaşama küsmek, geleceği inşa etmekten vazgeçmek asla ve asla doğru değildir. Günlük kızgınlıklara teslim olmayız" dedi.

    Öte yandan edinilen bilgilere göre; Kılıçdaroğlu'nun talimatıyla CHP milletvekillerinden de Akşener'e cevap niteliğinde açıklama yapmamaları istendi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow