Kılıçdaroğlu'na 97 yıllık hediye | Video
97 yıl önce hem Osmanlıca hem Latin harfleriyle kaleme alınan CHP'nin kuruluş belgesi, Genel Başkan Kılıçdaroğlu'na hediye edildi. 1 buçuk milyon belge arasından arşiv taramaları esnasında bulunan belge şimdi Kılıçdaroğlu'nun odasının duvarını süslüyor.
Hem Osmanlıca hem de Latin harfleriyle yazılmış 97 yıllık CHP'nin kuruluş belgesi. Mustafa Kemal Atatürk tarafından 9 Eylül 1923’te kurulan ve bugüne kadar 7 genel başkanın görev yaptığı CHP’nin doğum gününde, 1 buçuk milyon evrakın arasından bulup çıkarılan o kuruluş belgesi, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na hediye edildi.
Hürriyet Gazetesi'nin haberine göre, İstanbul Mebusu Doktor Refik Saydam, İzmir Mebusu Celal Bayar, Erzurum Mebusu Münir Hüsrev Göle gibi Türk siyasi tarihinin önemli isimlerinin altında imzası olan bu belgenin tozlu arşivlerden çıkmış olması, Kılıçdaroğlu’nu çok heyecanlandırdı.
CHP yönetimi, bir süreden beri orijinalleri Devlet Arşivleri Genel Müdürlüğü’nde bulunan 1.5 milyon sayfalık arşivi tarıyor. İnceleme görevini Kılıçdaroğlu’nun Danışmanı Veli Özdemir yapıyor.
O dönem İçişleri Bakanlığı’na verilen CHP’nin kuruluş dilekçesi, bu incelemeler sırasında gün yüzüne çıktı. Özdemir, aslı Devlet Arşivleri Genel Müdürlüğü’nde bulunan kuruluş dilekçesinin bir kopyasını çerçeveletip Genel Başkan Kılıçdaroğlu’na armağan etti.
Özdemir’e çalışmalarında Dokuz Eylül Üniversitesi Tarih Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hakkı Uyar da yardım etti.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Çatırtı sesleri alarma geçirdi: Tahliye edildiler!
Yaya geçidinde Elif'in öldüğü, arkadaşının ağır yaralandığı kaza kamerada
Ümraniye'de aldatılan kadından işkenceli tuzak! Telefondaki görüntü şoke etti
Evdeki Tedavinin Ardından Hayatını Kaybetti... Şüpheli Yine Aynı: Sarı Serum!
HABER || Ege'de deprem fırtınası! Yunanistan'da yanardağ patlarsa ne olur? Türkiye'yi etkiler mi? Uzman isim yanıtladı