hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kılıçdaroğlu hakkında dava! suç ve suçluyu övme iddiasıyla siyasi yasak istendi | Video Haber

    KAYNAKCNN TÜRK

    Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nca, CHP eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında zincirleme şekilde ‘suçu ve suçluyu övme’ suçundan iddianame hazırlandı. MHP milletvekillerinin, Kılıçdaroğlu’nun milletvekilliği dönemindeki açıklamalarıyla ilgili savcılığa başvurusu üzerine, Kılıçdaroğlu’nun milletvekilliği sonlanmasının ardından savcılık harekete geçti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nca, CHP eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında zincirleme şekilde ‘suçu ve suçluyu övme’ suçundan iddianame hazırlandı.

    Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Parlamenter Suçları Soruşturma Bürosu’nca hazırlanan iddianamede, 27. dönem MHP milletvekilleri tarafından 5 Şubat 2020'deki şikayet dilekçesi üzerine Kılıçdaroğlu hakkında soruşturma başlatıldığı belirtildi.

    İddianamede yer verilen şikayet dilekçesinde, Kılıçdaroğlu’nun, HDP eski Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ı işlediği sabit olan suçlardan dolayı övdüğü savunuldu.

    MHP’li vekillerin şikayet dilekçesinde, Kılıçdaroğlu’nun 2016-2019 yıllarındaki sosyal medya paylaşımları ve konuşmalarında FETÖ ve PKK terör örgütleri mensuplarını övdüğü de ileri sürüldü.

    "Şüphelinin beyanlarının kamu düzenini bozmaya elverişli boyutta olması, toplumun dirlik ve düzeni açısından açık, yakın ve somut bir tehlike hali yaratacak koşullarda bulunması nedeniyle atılı zincirleme şekilde suçu ve suçluyu övme suçunun unsurları itibariyle oluştuğu anlaşılmıştır" değerlendirmesine yer verilen iddianamede, Kılıçdaroğlu’nun 'zincirleme şekilde suçu ve suçluyu övme' suçundan cezalandırılması istendi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    35. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından dosya inceleme süreci devam ediyor. Kılıçdaroğlu’nun Avukatı Çelal Çelik ise Kılıçdaroğlu hakkında 7 ceza davası olduğunu ve bu davalardan siyasi yasak istendiği belirtti. Aynı zamanda tazminat davalarının olduğunu da ifade etti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow