Ekrem İmamoğlu’nun Mansur Yavaş operasyonu! Abdulkadir Selvi yazdı...
"Ekrem İmamoğlu cephesinde müthiş bir siyaset mühendisliği çalışması yapılıyor." diyen Abdülkadir Selvi hürriyetteki köşesinde bir sonraki cumhurbaşkanlığı seçiminde iki isminde ön planda olduğunun altını çizerek konuyla ilgili bir yazı kaleme aldı






İmamoğlu, cumhurbaşkanı yardımcılarını da siyasi mühendislik hesabına uygun olarak belirlemiş. Merkez sağ ve milliyetçilerden oy almak için Mansur Yavaş, laik ve seküler kesim ile Kürtlerin oyunu almak için kadın yardımcı seçmiş. Ancak Mansur Yavaş konusunda baltayı taşa vurdu. Mansur Yavaş bu tür haberlere ateş püskürdü. Çünkü bu Mansur Yavaş’a yönelik bir operasyondu.
CUMHURBAŞKANI ADAYI
Mansur Yavaş cumhurbaşkanı adayı olmakta kararlı. Eğer CHP kendisini aday göstermezse, yüz bin imza toplayıp aday olacak. Ayrıca İYİ Parti de aday gösterebilir. Mansur Yavaş merkez sağ-milliyetçi kesime hitap edecek. Cumhurbaşkanı adayı olmaya kararlı olan, cumhurbaşkanlığı seçiminin en büyük favorilerinden biri olan Mansur Yavaş’ı Ekrem İmamoğlu’nun cumhurbaşkanı yardımcılarından biri olarak göstermek demek, onu yarıştan düşürmek demek.
BALTAYI TAŞA VURDU
Ancak İstanbul’da yapılan hesaplar Ankara’da bozuldu. Ekrem İmamoğlu karşısındaki en büyük rakibini tahrik etmiş oldu. Mansur Yavaş bundan sonra çalışmalarını daha da hızlandıracak, Ekrem İmamoğlu ile arasına daha çok mesafe koyacak. Cin şişeden çıktı.