hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kılıçdaroğlu görevini bırakacak mı? Yanıt verdi

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu aklınızda genel başkanlığını bırakma takvimi var mı sorusuna, "Yeri ve zamanı geldiğinde gereği yapılacaktır" yanıtını verdi. Kılıçdaroğlu'na Yunanistan’da seçim kaybeden Çipras'ın istifa etmesi hatırlatıldı. CHP lideri, "Alınacak bazı kararların hem Türkiye'ye hem de partiye maliyeti ağır olabilir" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "YERİ VE ZAMANI GELİNCE GEREĞİ YAPILACAKTIR"

    Değişim çağrılarının odağındaki isim CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu merak edilen soruya cevap verdi. "Aklınızda genel başkanlığı bırakma takvimi var mı?" sorusuna, "Yeri ve zamanı geldiğinde gereği yapılacaktır" dedi. Ancak yer ve zamana ilişkin sinyal vermedi.

    "ALINACAK KARARLARIN MALİYETİ FAZLA OLABİLİR"

    Independent Türkçe'ye konuşan Kılıçdaroğlu'na, Yunanistan'da seçim yenilgisi sonrası istifa eden Çipras hatırlatıldı. Kılıçdaroğlu, Yunanistan'da Türkiye'deki tablonun olmadığını söyledi. "Alınacak bazı kararların hem Türkiye'ye hem de partiye maliyeti ağır olabilir" ifadesini kullandı.

    "BU TÜR TARTIŞMAYA GENEL BAŞKAN GİRMEZ"

    CHP lideri, değişim çağrısını başlatan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun "Değişim yeterli değil" sözlerine ise cevap vermekten kaçındı. "Bu tür tartışmalara CHP Genel Başkanı girmez" vurgusu yaptı. CHP tüzüğünün değişeceğine işaret eden Kılıçdaroğlu, "Gerçek yenilenmeyi kamuoyu ile paylaşacağım, göreceksiniz" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "KAMUOYU ÖNÜNDE ELEŞTİRME GİBİ AHLAKİ ZAAFIM YOK"

    Kılıçdaroğlu sorumluluğu almaya hazır olduğunu söyledi. "Ancak eleştirilerin hakaret boyutuna varması kabul edilemez. Birlikte yola çıktığımız arkadaşları kamuoyu önünde eleştirme gibi bir ahlaki zaafım yoktur" dedi.

    "İTTİFAKLARIN OLMASI ELBETTE OLUMLU SONUÇ VERECEK"

    Ve yerel seçimler… İttifak ile mi seçime gidilecek yoksa ayrı ayrı mı? Kılıçdaroğlu, "Bunu zaman gösterecek. Biz politikalarımızı sanki hiç ittifak olmayacakmış gibi belirlemek zorundayız. İttifakların olması elbette olumlu sonuçlar verecektir. Tek seçenekli politika zaten olmaz. Tek kanatlı kuşun uçmayacağı gibi"

    "HİÇ KİMSE KEMALCİ OLMASIN"

    Kılıçdaroğlu, CHP'de kişiye endeksli politikayı doğru bulmadığını da söyledi. "100 yıllık bir parti bir kişiye asla teslim edilemez. Hiç kimse "Kemalci" olmasın. Ama hepimiz demokrasiden, adaletten yana olmalıyız" dedi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow