Kediler için ardiyeyi sıcak yuvaya dönüştürdüler
Soğuk herkes için olduğu gibi sokak hayvanları için de zor. Belediye ekipleri elinden geleni yapsa da bu bazen yeterli olmuyor. Karabük'te duyarlı bir aile evlerinin yanındaki ardiyeyi sokak hayvanlarına açtı.
Esentepe Mahallesi Ayyüce Sokak’ta yaşayan Murat ve Züleyha Madak çifti, zor geçen kış şartlarında sokak kedileri için evlerinin yanındaki ardiyeyi yuvaya dönüştürdü. Karla kaplı sokaklarda üşüyen, yiyecek bulmakta zorlanan kedileri görerek üzülen Madak çifti, eski koltukları ardiyeye koyup, soba kurdu. Çift, sobayı yakıp kedileri besliyor.
"BUNLARIN BİZDEN BAŞKA KİMSESİ YOK"
Murat Madak, “Soba yakıyoruz, mamalarını alıyoruz kendi imkanlarımızla. Bu ardiyemizi kedilere tahsis ettik. Buraya kediler için koltuk koyduk, sobamız da yanıyor. Sokak hayvanlarına karşı herkesten bu duyarlı davranışı beklerim. Çünkü bunların bizden başka kimsesi yok. Malum kış mevsimindeyiz. Elimizden geldiğince herkesi duyarlı olmaya davet ediyorum” dedi.
"AÇ KALAN SOKAK HAYVANLARI BURAYA GELİYOR"
Yaklaşık 30 kediyi beslediklerini söyleyen Murat Madak, “Şu anda yaklaşık 30 kedi var. Aç kalan sokak hayvanları buraya geliyor. Karınlarını doyuruyorlar. Onları burada misafir ediyoruz. Bu hayvanlara burada annelik babalık yapıyoruz. Duyarlı insanlara şunu söylemek isterim, destek olmak isteyen vatandaşlarımız mama desteğinde bulunabilirler. Maddi bir beklentimiz yok. Kendi imkanlarımızla bu ardiyeyi onlara tahsis ettik. Burası kışın onların yuvası” diye konuştu.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Son dakika haberi: Adım atacak yer kalmadı! Eminönü'nde bayram yoğunluğu
SON DAKİKA! Aydın'da üniversite öğrencisinin ölü bulunmasına ilişkin gözaltına alınan arkadaşı tutuklandı
Avcılar'da denizde havayı kirlettiği tespit edilen tankerle ilgili inceleme başlatıldı
-
Kuyruk kilometrelerce uzuyor: TIR sürücülerinin bayramda zorlu mesaisi
Hayatını kaybeden kimsesiz adamın üstündeki notta vasiyeti çıktı: Evini ve paralarını Mehmetçik Vakfı'na bağışladı