hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kapalı oturum karşı karşıya getirdi

    KAYNAKCNN TÜRK

    Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde İsrail'in saldırıları gündemi ile kapalı oturum gerçekleştirildi. Kapalı oturum talebi CHP'den geldi. İYİ Parti, oturumun kapalı yapılmasına ve bu teklifin de CHP'den gelmesini eleştirdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde Türkiye-İsrail askeri ilişkileri ve İsrail’in Türkiye’ye dönük olası saldırgan politikaları gündemiyle kapalı oturum yapıldı. Ama İYİ Parti ve CHP, oturumun "kapalı" olması üzerinden karşı karşıya geldi.

    Kapalı oturum karşı karşıya getirdi

    Genel Kurul’daki İsrail oturumu öncesi CHP Genel Başkanı grup kürsüsünden neden kapalı oturum talep ettiklerini anlattı. “Tabi bu sözleri Netanyahu’nun canlı yayında dinlemesini hiçbirimiz istemeyiz. Bu toplantının tutanakları 10 yıl açıklanmayacak. İçeride söylenmeyeni gelip burada ifşa ederiz.”

    İYİ Parti lideri Müsavat Dervişoğlu ise Özgür Özel'in aksine kapalı oturum kararını eleştirdi. Dervişoğlu, işin üzücü ve düşündürücü yanı kapalı oturum teklifinin ana muhalefet partisi CHP’den gelmesidir" dedi. İYİ Parti grubu adına yapılacak konuşmayı paylaştı. Dervişoğlu, "Meclis kürsüsünden ifade edilen İsrail tehdidini, millî geleceğimiz açısından ve millî hedeflerimize uygun olarak tüm çıplaklığı ile Türk milletinin dikkatine sunmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kapalı oturum karşı karşıya getirdi

    Özgür Özel kapalı oturuma bizzat katılırken Dervişoğlu ise katılmadı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow