hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "TBMM'de Erdoğan'ı ayakta karşılama" tartışmaları… Uçum: “Seçmen iradesine saygıdır”

    KAYNAKCNN TÜRK

    Meclis açılışında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Genel Kurul’a girdiği sırada vekillerin ayağa kalkıp kalkmadığına ilişkin tartışmanın yankıları sürerken bir değerlendirme de Cumhurbaşkanlığı Hukuk Politikaları Kurulu Başkanvekili Mehmet Uçum'dan geldi. Uçum, “Ayağa kalkarak gösterilen saygıyı siyasetin iç çekişmeleri üzerinden değil ‘devletin genel işleyişi’ üzerinden değerlendirmeli" vurgusu yaptı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Meclis açılışında CHP lideri Özel ve bazı CHP milletvekillerinin, Cumhurbaşkanı Erdoğan salona girdiği sırada ayağa kalkmasının ardından başlayan tartışma sürüyor. O tartışmaya Cumhurbaşkanlığı Hukuk Politikaları Kurulu Başkanvekili Mehmet Uçum da katıldı.

    TBMMde Erdoğanı ayakta karşılama tartışmaları… Uçum: “Seçmen iradesine saygıdır”

    “Ayağa kalkarak gösterilen saygıyı aktüel siyasetin iç çekişmeleri üzerinden değil ‘devletin genel işleyişi’ üzerinden değerlendirmek ve bu saygıyı her yerde göstermek gerekir. Gerek hükümeti destekleyen gerek muhalif olan ama ayağa kalkarak saygı gösteren partilerin milletvekili yöneticileri ve diğer milletvekilleri elbette doğrusunu yapmıştır. Asıl üzerine gidilmesi gereken doğru davrananlar değil bu doğruya ısrarla direnenlerdir. İnanıyoruz ki TBMM, güçlü gelenekler oluşturarak bu dirençleri ortadan kaldıracağı zamanlara da ulaşacaktır.”

    Uçum açıklamasını sosyal medya hesabından yaptı. Cumhurbaşkanına ayağa kalkarak saygı gösterilmesinin 5 anlama geldiğini işaret etti Uçum. Ayağa kalkmanın, halkın genel iradesi olan milli iradeye, halkın demokratik iradesi olan seçmen iradesine, devlete ve bundan sonra hangi mecradan seçilirse seçilsin Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı görevini üstleneceklere saygı olduğuna dikkat çekti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    TBMMde Erdoğanı ayakta karşılama tartışmaları… Uçum: “Seçmen iradesine saygıdır”

    Cumhurbaşkanlığı Hukuk Politikaları Kurulu Başkanvekili Uçum, cumhurbaşkanına saygının anayasal düzene uymanın gereği olduğunu da vurguladı. Anayasaya göre cumhurbaşkanına ülke liderliği rolü verildiğini de hatırlattı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow