Kahramanmaraş devlet hastanesi açıldı
Deprem bölgesine bir hastane daha kazandırıldı. Yıkılıp yenisi inşa edilen Kahramanmaraş Devlet Hastanesi Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu'nun katılımıyla açıldı. Ağır çelik yapı tekniği ile inşa edilen hastane afet durumlarında 3 gün boyunca herhangi bir yardım almaksızın kesintisiz sağlık hizmeti sunabilecek kapasiteye sahip.
400 yataklı hastane, 86 poliklinik odası, 12 ameliyathane, 81 yoğun bakım yatağıyla, 97 bin metrekarelik alan üzerine inşa edildi. Olası bir depremde 3 gün kesintisiz hizmet sağlayabilecek olan Kahramanmaraş Devlet Hastanesi açıldı.
Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Kahramanmaraş Devlet Hastanesi'nin açılışını yaptı. 97 bin metrekarelik bir alan üzerindeki hastane, ağır çelik yapı tekniği kullanılarak depreme dayanıklı bir şekilde inşa edildi.
Açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, “Kahramanmaraş'a değil, bölgedeki tüm vatandaşlarımıza hizmet edecek modern ve donanımlı bir sağlık üssü olacaktır. Çok sayıda fore kazık ile güçlendirilmiş, radyal temelli bir de yatay mimari. Gördüğünüz gibi deprem koşullarına son derece dayanıklı bir şekilde inşa edilmiş bir hastanemiz. Anjiyografi ünitesi, diyaliz ünitesi, merkezi fizik tedavi ve rehabilitasyon olanakları ile en ileri teknolojiye sahip bir altyapı sunmaktadır. Şu anda sağlıkta deprem öncesinin bile üstüne çıkmış bir yatak kapasitemiz var.” İfadelerini kullandı.
Modern tıbbi cihazlarla donatılan ve ileri teknolojiye sahip hastane olası bir depremde de hizmet vermeye devam edebilecek.
Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu da “Yaralarımızın sarılması için yıkılan hastanelerimizin yerine yenisini yapmak için seferber olduk. Yıkılan hastanelerimizin yerine hızla yenilerini yapmaya koyulduk. Modern tıbbi cihazlar ile donatılmış ve ileri teknolojiye sahip altyapısı ile afet durumlarında 3 gün boyunca herhangi bir yardım almaksızın kesintisiz sağlık hizmeti sunabilecek kapasiteye sahip” şeklinde konuştu.
Deprem bölgesinde güçlü sağlık altyapısı kuruluyor. Fizik tedavi ve diyaliz ünitesi gibi özellikli birimleri de bulunuyor.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Ege Denizi'ndeki depremler başka bölgeleri tetikler mi? Prof. Dr. Naci Görür yanıtladı
Son dakika: Dikkat! Tarih belli oldu: Sıcak havalar geri dönüyor
Sen Nasıl Bir Babasın? Kızını boğarak öldürdü: intihar izlenimi vermek için bileklerini kesti!
Kuzey Marmara Otoyolu'nda Kar ve Sis
Komşuları Şoke Oldu... 3 yıldır kendisinden haber alınamıyordu: Evde kemikleri bulundu!