hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İstiklal’deki saldırıda kıyafet detayı

    İstiklal Caddesi'ndeki terör saldırısında 6 kişi hayatını kaybetmişti. Saldırıyı düzenleyen teröristin yerinin tespit edilip yakalanmasına kadar uzanan süreçle ilgili önemli detaylar ortaya çıktı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Giydiği kıyafetle mercek altına alındı. Kullandığı aracın plakasına ulaşıldı. İstiklal'deki bombalı saldırıda yeni detaylar ortaya çıktı.

    13 Kasım Pazar günü Ahlam Al Bashir, İstanbul İstiklal Caddesi'ne gitmiş terör saldırısı gerçekleştirmişti. Patlama sonrası, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri harekete geçti. Çok sayıda güvenlik kamerası incelendi. Ahlam Al Bashir'in bir taksiyle Esenler’e gittiği belirlendi.

    İstiklal’deki saldırıda kıyafet detayı

    Al Bashir taksiden indi. Kendisini bekleyen beyaz renkli bir araca binerek Esenler’den Küçükçekmece’ye gitti. Ekipler, o aracın kime ait olduğu tespit etmeye çalıştı. Ancak plakası gözükmüyordu. Polis ekipleri bu kez farklı bir yöntem üzerinde durdu. Al Bashir'i alan sürücünün kıyafetleri incelendi. O sürücünün üstünde mavi renkli bir gömlek ve koyu renkli ince bir mont vardı. Böylece o kişinin Ahmet Jarkas olduğu tespit edildi. Ardından terörle mücadele ekipleri tarafından yakalandı.

    Öte yandan ekipler bin 200 dakika güvenlik kamera görüntülerini izledi. Ahlam Al Bashir ile Ahmet Jarkas’ın birlikte yürüdükleri görüntülere de ulaştı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow