İstanbul'da gaybubet evlerine operasyon
FETÖ soruşturmaları kapsamında İstanbul genelinde 1'i iş yeri olmak üzere 11 adrese eş zamanlı baskın düzenlendi. Yakalanan 9 şüpheliden 3'ü tutuklandı.
İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ortak çalışma yaptı. Firari FETÖ şüphelilerinin yakalanmasına yönelik eş zamanlı operasyon düzenlendi. 11 Haziran'da düzenlenen operasyonda 10 ikamet ve 1 iş yerine baskın düzenlendi. Gaybubet evlerinde gizlenen firari 9 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı.
Adreslerde yapılan aramalarda Türk Lirası ve döviz olarak toplam 750 bin TL değerinde para, çok sayıda hediyelik market alışveriş kartları, 1 adet 'F' serisi 1 dolar, FETÖ terör örgütü elebaşına ait kitaplar, sohbet kasetleri ve dijital materyaller ele geçirildi. İncelenen dijital materyallerde örgüt elebaşı Fetullah Gülen'e ait çok sayıda yeni kayıt elde edildi.
Yakalanan 9 şüpheliden aralarında FETÖ'nün "futbolda şike" soruşturmasında kumpas kurduğu gerekçesiyle yargılanarak 1972 yıl 10 ay hapis cezası alan dönemin İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Nazmi Ardıç’ın eşi olan "Mukaddes" kod adlı N.A.'nın da bulunduğu 3 şüpheli tutuklandı. 5 şüpheli hakkında adli kontrol kararı verildi. Bir kişi ise ifadesinin ardından savcılık talimatıyla serbest bırakıldı.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
İstanbul'da akıl almaz olay! Tavanı delip daireye girdi: Anne kıza dehşeti yaşattı!
HABER... Araştırma sürüyor: 5 gündür arazinin ortasında yanıyor
SON DAKİKA... Megakent bembeyaz: İstanbul için yeni uyarı geldi! Pazartesi okullar tatil olacak mı?
Kötü koku yayılan evden 7 traktör römorku dolusu çöp çıktı
Kar yağışı İstanbul'un barajlarına yaradı!