hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Irak’taki saldırıların şüphelileri kim?

    Irak’ın Dohuk Vilayeti’nin Zaho İlçesi’nde bir dere kenarına gerçekleştirilen saldırının şüphelileri kim? Saldırıyla alakalı Türkiye’yi suçlayanların amacı ne? Terör ve Güvenlik Uzmanı Abdullah Ağar, CNN TÜRK canlı yayınında değerlendirdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Abdullah Ağar'ın açıklamaları şöyle:

    Burada şunu söylemek gerekiyor. Bu olay PKK menşeili medya tarafından 2011 yılındaki Robotski olayına benzetilmeye çalışılıyor. Maksat ne? Türk Silahlı Kuvvetleri'nin etkinliğini, itibarını ve yapmış olduğu harekatların oluşturmuş olduğu etkiyi kırmak. Kendilerinin gücü yetmediği yerde diğer güç odaklarını çekmek. Zap 1982 yılından bu yana kontrol ettikleri, TSK dışında kimsenin giremedi bir alan burası. Burada Mehmetçik burayı kontrol ediyor. Bu harekatın olduğu sırada bunun olması çok manidar.

    Bu net bir manipülasyon. Herkesi bir insan dramı üzerinden yönlendirme. 2011 yılında her şey çok iyiydi. Sayın Erdoğan, Irak'a geldi 50 tane çok önemli anlaşmalar imzalandı ama bir anda Maliki ile yaşanan bir kriz ve Maliki'nin ondan sonra ortaya koyduğu stratejiler Türkiye ile Irak arasında oluşacak bütün ilişkileri bozdu. Aradan 11 sene geçti. 11 senede Türkiye tırnaklarıyla kazıya kazıya, uğraşa uğraşa bu işi Irak'la Türkiye'yi çok iyi bir noktaya getirdi. Tam bu noktada böyle bir olayla karşı karşıya kaldık.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow